Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji iyzico yurtdışından 15 milyon $ yatırım aldı - Teknoloji Haberleri
        REKLAM

        Farklı alanlarda hizmet veren e-ticaret şirketlerine, PayPal benzeri kolay ve güvenli ödeme yönetim platformu sunma amacıyla Barbaros Özbugutu ve Tahsin Isin tarafından 2012 yılında, İstanbul’da kurulan iyzico yabancı yatırımcıların gözdesi olmaya devam ediyor.

        Aralarında BMW, Asus, Allianz, sahibinden.com gibi markaların da olduğu üye iş yeri portföyü 2016 yılında 8.500'e ulaşan iyzico'nun altyapısı üzerinden gerçekleşen işlem hacmi 1,5 milyar lirayıaştı.

        • Barbaroz Özbugutu - CEO

        İSVEÇLİLERDEN SONRA İNGİLİZLER

        2017 yılına da hızlı giren girişim, Ocak ayında Stockholm Borsası’na kayıtlı şirketlerden biri olan ve gelişmekte olan finans teknolojisi şirketlerine yatırım yapanVostok Emerging Finance (VEF)VEF önderliğindeki yatırım tutunda 13 milyon $ toplamıştı.

        Dünya Bankası'nın yatırım kolu olan IFC ve 212 ile de çalışmaya devam eden iyzico, bu kez C turunda 2 milyon $ daha topladı. Girişimin, Londra merkezliAmadeus Capital Partners'in katılımıyla aldığı toplam dış yatırım böylelikle 15 milyon dolaraçıkmış oldu.

        • Jason Pinto - Amadeus Partneri

        İRAN'DA PAYPAL GERİDE KALDI

        Her ay 400 kadar yeni üye işyerini bünyesine katan ve toplam 200 bin civarı satıcıya hizmet veren iyzicogirişimi, daha önce de PayPal ve Stripe gibi küresel rakiplerinden önce davranarak İran pazarına açılmasıylayankı uyandırmıştı.

        Yılda 20 milyar doların üzerinde online ödeme işleminin yapıldığı İran'ın Shetab platformuna dahil olan Iyzico, 231 milyon banka kartını sistemine entegre etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ