Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Ford arabada hissi veren akıllı beşik üretti - Teknoloji Haberleri
        REKLAM

        Pekçok yetişkin, arabada yolculuk ederken daha kolay uykuya daldığını iddia eder. Bebekler için de durum farklı değil. Sayısız ebeveyn, çocuklarının arabalarda daha iyi uyuduğunda hemfikir.

        Kimilerine göre bu durum yoldaki salınım ve motordan gelen hafif sesle sakinleştirici bir etki yaratmasından kaynaklanıyor ve bebeklerin uyumalarını kolaylaştırıyor.

        Ford İspanya veEspada y Santa Cruz tasarım stüdyosu bebeklerin bu huylarını teknolojiyle avantajadönüştürmek ve ailelerin uykusuz gecelerini azaltmak için kullandı. Projede endüstriyel tasarımcı Yves Behar, pediatrist Dr. Harvey Karp ve MIT mühendisleri birlikte çalıştı.

        • Alejandro Lopez Bravo - Tasarımcı

        FORD BEŞİK FİYATI NE KADAR?

        MAX Motor Dreams ismiyle üretilen beşik, otomobillerin yoldaki hareketlerini taklit ederek bebeklere uyku ortamı yaratıyor.

        Sürüşesnasındaki aracın hareketi, motor sesi, yoldaki titreşim, ışıklar ve diğer tüm ambiyans unsurlarının analiz ediliyor ve üretilen teknolojik beşikte kullanılabilir hâle getiriliyor.

        Çocukların saatlerce arabayla dolaştırılmasının önüne geçen sistemde ebeveynler bebeklerinin uyuduğu rotaları bir uygulama aracılığıyla kaydedebiliyor ve tüm etmenleriyle birlikte beşiğin hafızasına yükleyebiliyor.

        Sonrasında da beşik hareketleri, sesi ve ışığı taklit ederek bebeklerin uyumasına yardımcı oluyor. Çiftler de böylelikle uykusuz kalmamış oluyor.

        Beşik henüz prototip, seri üretime çıkılmadı ancak fiyatı 1.160 dolar olacak, yani 4.000 liradan fazla bir fiyata tekabül ediyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ