Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Oyun Alzheimer hastaları için engelsiz bileklik - Teknoloji Haberleri
        1

        Erzincan Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü son sınıfta okuyan 5 öğrenci, sosyal sorumluluk projesi kapsamında önemli bir buluşa imza attı.

        2

        "Engelsiz bileklik" adı verilen ürün 4 aylık çalışmanın sonucunda ortaya çıktı ve ihtiyacı olanların hizmetine sunuldu.

        3

        Kaybolma riski olanlara yönelik özel tasarlanan akıllı bileklik, üzerindeki karekoda işlenen bilgiler sayesinde kişinin kısa sürede bulunabilmesine imkan tanıyor.

        4

        Öğrencilerden Abdullah Yılmaz, bilekliğin, risk grubundaki kişilerin kullanımına ücretsiz sunulduğunu söyledi.

        5

        İsteyen herkesin, risk grubundakiler için kurdukları internet sitesi üzerinden ücretsiz kayıt oluşturabilecek ve kaydın ardından sistemin engelli birey için özel karekod ve üç haneli numara üretecek.

        6

        Bileklikteki karekod cep telefonuyla tarandığında, engelli bireyin bilgileri ekrana geliyor. 'Konum gönder' dendiğinde ise bireyin velisine kısa mesaj yoluyla bilgi gidiyor.

        10

        Engelli ya da hasta bireyi bulan vatandaş bu sayede oraya mesajını yazarak gönderdiğinde hasta ya da engelli kişinin ailesine kısa mesaj ve mail atmış oluyor.

        11

        Öğretim görevlisi Önder Yıldırım, internet üzerinden kayıt yaptıran herkesin, bilekliği adresine isteyebildiğini belirtti.

        12

        Yıldırım, öğrencilerin tamamen kendi çabaları ve imkanlarıyla bu projeyi engelli vatandaşların kullanımına açtığını söyledi.