Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji İnternet Bu dosyaları çalıştırmak sistem çökertiyor - Teknoloji Haberleri

        Günümüzün en çok kullanılan işletim sistemleri arasında yer alan Windows 7 ve Windows 8 kullanıcıları için (ve halen katlanıp kullanabilen varsa Vista kullanıcıları için), dosya uzantısı $MFT olan bir dosyayı sakın açmayın. Ars Technica’ya göre Windows NTFS dosya sistemindeki özel meta veri dosyaları için ayrılan bu uzantıya sahip bir dosyayı açmaya çalıştığınızda, bilgisayarınızı format’a götüren yola adım atmış oluyorsunuz.

        Bilgisayar çökerten sorun, $MFT içeren bir dosyayı açmaya çalıştığınızda kilitlenen NTFS sürücüsüyle ilgili. Kilit süreye bağlı açılmadığı için Windows beklenen sonla karşılaşıyor: "KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR" hatasıylaMAVİ EKRAN!

        REKLAM

        Aslında bahsi geçen sorun vakti zamanında Windows 95 ve Windows 98'i etkileyen problemle benzerlik gösteriyor. Sitede de belirtildiği gibi, bu problem klavye veya fare gibi donanımların sisteme yanlış referans erişimiyle kilitlenmeye yol açıyordu. Web tarayıcısından bile aktif olabilen bu dosya uzantısını hacker’lar kötü amaçla yükleyerek çeşitli bahanelerle kullanıcılara tıklatabilir.

        Kişilerin bilgisayarına zarar vermek veya ele geçirmek için kullanabilecek hata, Windows 10 kullanıcılarını etkileyecek gibi görünmüyor. Microsoft sorunun farkında olduğunu bildirdi ancak henüz bir yama yayınlanmış değil. Başınıza gelirse yapabileceğiniz sadece sisteminiz yeniden başlarken mavi ekranı beklemek. Bu yüzden her zaman güvenliğiniz için bilmediğiniz hiçbir bağlantıya veya dosyaya, ne telefonda ne de bilgisayarınızda güvenmeyin ve tıklayıp açmayın.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ