Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Skype’tan 3G uyumlu yeni iPhone uygulaması - Teknoloji Haberleri

        HABERTURK.COM

        EKONOMİ SERVİSİ

        Selin KUNT

        Skype iPhone uygulamasının yeni sürümü ile artık 3G bağlantısı üzerinden de görüşme yapılabilecek. Apple’ın online uygulama dükkanı Apple App Store üzerinden yüklenebilecek güncel sürüm, iPhone kullanıcılarına 3G veri bağlantıları üzerinden Skype’tan Skype’a ve dünyanın her yerindeki mobil ve sabit hatlarla çok uygun fiyatlara görüşme yapma imkanı sunuyor. 3G üzerinden yapılacak Skype’tan Skype’a görüşmeler 2010 yılı sonuna kadar devam edecek olan deneme süreci boyunca ücretsiz olacak. WiFi üzerinden gerçekleştirilecek Skype’tan Skype’a görüşmeler ise ücretsiz olmaya devam edecek.

        Skype Mobil Genel Müdürü Russ Shaw, konuyla ilgili yaptığı açıklamada: “3G üzerinden Skype kullanımı iPhone sahibi müşterilerimizin bir numaralı talebiydi. Sunduğumuz bu yeni sürüm, müşterilerimizin gittikleri her yere beraberlerinde Skype’ı da götürmelerine imkân sağlamak yönünde atılmış önemli bir adımdır.” dedi. Shaw ayrıca: “WiFi ağı erişiminden bağımsız olarak iPhone üzerinden Skype kullanabilmek, müşterilerimizin dünyanın her yerinden diledikleri an ücretsiz ya da düşük tarifeli yeni arama seçeneklerinden yararlanmalarına ve sürekli iletişim içinde olmalarına olanak tanıyacaktır.” bilgisini verdi.

        Skype’ın sunduğu imkanlardan günlük hayatta yoğun biçimde faydalanan Madrid Tenis Federasyonu Antrenörü Alexei Starkov ise: “İspanya içinde ve dünyada sürekli seyahat eden bir grup genç tenis oyuncumuz var; hatta içlerinden biri de benim kızım. Kendisiyle yoğun seyahatleri sırasında hem daha hızlı hem de uygun fiyatlı olması dolayısıyla Skype üzerinden iletişim kuruyoruz. Skype’ın artık mobil cihazlar üzerinden erişilebilir olması bizim için çok önemli bir değişikilik oldu. Eskiden tenis kulüplerinde ve otellerde kullanabileceğimiz bir bilgisayar bulmak durumunda kalıyorduk ve bu her zaman kolay olmuyordu. Tenis bireysel bir spor ve özellikle de tek başına seyahat etmek durumunda kalındığında insan kendini çok yalnız hissedebiliyor. Skype’ın iPhone uygulaması sayesinde 3G üzerinden istediğimiz zaman ve istediğimiz yerden, WiFi noktası aramaksızın görüşme gerçekleştirebileceğiz.” şeklinde konuştu.

        Skype’ın yeni iPhone uygulamasının içerdiği yeni ek özellikler ise şöyle:

        - iPhone 3GS veya 2. kuşak iPod touch ve daha ileri sürümleri üzerinden Skype’tan Skype’a aramalarda CD kalitesine yakın geniş bant ses imkânı

        - Arama için en uygun zaman konusunda yardımcı olacak geliştirilmiş arama kalitesi göstergesi

        - Geliştirilmiş program başlama hızı

        - Ana ekrandan arama tuşlarına hızlı erişim

        Selin Kunt

        skunt@haberturk.com

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ