Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji General Mobile hedef büyütüyor - Teknoloji Haberleri

        Türkiye’nin ilk yerli üretim tableti olan e-tab’ın üreticisi General Mobile, Türkiye’nin ‘sürdürülebilir teknoloji üretimi yapan’ bir ülke konumuna gelmesinde aktif rol oynamak istediğini ve değişen dünyaya öncülük etmeyi hedeflediğini açıkladı.

        General Mobile, katma değerli hizmet üretimine yoğunlaşarak kullanımı kolay akıllı ürünlerle dünyaya açılmayı planlıyor. General Mobile Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Yaman, akıllı ürünlere duyulan ihtiyacın giderek arttığını belirterek insanların artık kullanımı kolay ve rahat taşınabilir tek bir akıllı ürüne ihtiyaç duyduğunu, General Mobile olarak tüketiciyi doğru anlayıp ihtiyaçlarını en üst seviyede karşılayacak, kalitesi yüksek ve fiyat olarak erişilebilir ürünler sunmayı hedeflediklerini belirtti. Yaman, “2023’te Türkiye’den uluslararası alana çıkacak 10 şirketten biri olmayı amaçladıklarının” altını çizdi.

        General Mobile Yönetim Kurulu Başkanı Yaman sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye ülke olarak büyük bir dönüşüm geçiriyor, biz de bu dönüşüme paralel, hızlı hareket eden, yenilikçi ve girişimci ruhunu her zaman koruyan bir süreci başlatmaya karar verdik. General Mobile olarak bu değişime ve dönüşüme öncülük etmeye çalışıyoruz. Marka olarak en üst düzey kaliteyi ve konforu makul fiyatlarla sunmak istiyoruz. Akıllı ürünlerin kullanımı giderek artıyor ve insanların bu ürünleri kullanırken en çok geniş ekran aradıklarını görüyoruz, bu durum bize tabletle telefon arasında bir ürüne ihtiyaç duyulduğunu gösteriyor. Sunduğumuz son ürün Planet’in en büyük farkı yüzde 20 daha geniş ekranı. 4:3 oranındaki bu ekran dünyada bu alandaki ilk örnektir. Bu ürün yalnızca gençlerin veya teknoloji severlerin değil anne-babalar dahil çok daha geniş bir kitlenin kullanımı için geliştirildi. Bizim patronumuz kullanıcı. Onun beklentilerine göre ürün geliştirmekle mükellefiz. Yakın bir zamanda farklı alanlarda başka açılımlarımızı da sizlerle paylaşacağız.”

        Yeni anlayışın ilk meyvesi: PLANET

        General Mobile’ın son ürünü Planet’le ilgili bilgi veren General Mobile Genel Müdürü Muzaffer Gölcü Planet’i kendileri için çok önemli bir kilometre taşı olarak niteleyerek Planet’in akıllı telefonlarda daha önce görülmemiş ölçüde geniş ekranıyla benzersiz bir internet ve video deneyimi sağladığını vurguladı.

        4.0 inç genişliğindeki 600X800 4:3 oran ekranıyla Planet, kusursuz mesaj ve mail okuma / yazma deneyimi sağlarken mobil oyun, video izleme ve internet keyfini kat kat artırarak kullanıcılara ulaştırıyor.

        TEKNİK ÖZELLİKLER:

        Android Gingerbread işletim sistemi

        4 inç, 600 x 800, 4:3 ölçeğinde görüntü kaybı yaşatmayan, kare formundaki ekran

        4G hızında internet bağlantısı

        1 Ghz güçlü Snapdragon işlemci

        5 Megapiksel kamera

        Kablosuz internet

        Push Mail desteği

        3.5mm kulaklık girişi

        114.7 mm boyu ile cebe bile sığan, kompakt tasarım

        “Sen söyle, o yazsın” özelliği, yazmaktan sıkılanlara, ya da eli meşgul iken kullanım ihtiyacında olanlara yönelik olarak 7 dilde söylenenlerin yazıya çevrilmesi

        Parmağı ekrandan kaldırmadan mesaj yazma imkanı sağlayan SWYPE teknolojisi

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ