Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Cihaz Tabletin ‘Elite’ini kurumlar kullanacak! - Teknoloji Haberleri

        NECDET ÇALIŞKAN-HABERTÜRK

        Kişisel bilgisayar pazarı açısından 2012 yılının zor bir yıl olduğunu belirten HP Türkiye Genel Müdürü Serdar Urçar, "Pazar küçüldü. 2012 yılını yaklaşık yüzde 13’lük bir küçülmeyle kapatacak olan kişisel bilgisayar pazarındaki daralmada, akıllı telefonlar ve tabletlere olan talep etkili oldu” dedi. 2012’nin ilk 9 ay itibarıyla kişisel bilgisayar pazarında yüzde 14’lük paylarının bulunduğuna ve Türkiye’de bu pazarda son 11 yıldır en çok satan marka olduklarına dikkat çeken Urçar, “2013 için iyimseriz, yerel pazar canlanacak, yıl sonundaki yerel seçimler de piyasaları hareketlendirecektir” diye konuştu. Tablet bilgisayar pazarında asıl fırsatın kurumsal ve ticari tablet alanında olacağına değinen Serdar Urçar, şunları söyledi: “HP olarak kişisel bilgisayar pazarında olmaya devam edeceğiz. Ama kurumsal tablet pazarının gelecek 10 yıl içinde yüzde 60’a varan bir büyüme sergilemesini bekliyoruz. Ve bu pazara yönelik olarak 2013’ün ocak-şubat aylarında, ElitePad 900’ü Türkiye pazarına sunacağız."

        ‘ŞİRKETLERİN İÇİ RAHATLAYACAK’

        Bankaların yeni nesil şubelelerinde kurumsal tabletlerin öne çıkacağını anlatan Urçar, “Windows 8 ile çalışan ElitePad bilgi güvenliği açısından şirketlerin içini rahatlatacak bir ürün olacak. Son tüketiciye yönelik de Envy X2 adlı ürünümüzü Türkiye pazarına sunacağız” dedi. Çift çekirdekli 1.8 GHz hızında işlemciyle çalışan ElitePad’in 10.1 inçlik dokunmatik ekranı bulunuyor. Envy X2’de ekran büyüklüğü 11.6 inç.

        ‘AUTONOMY İLE ZARAR ETTİK, AMA NAKİT AKIŞIMIZ İYİ’

        HP’nin 2011’de satın aldığı yazılım şirketi Autonomy nedeniyle uğradığı yaklaşık 9 milyar dolarlık kayba da değinen Serdar Urçar, şöyle konuştu: “Son dönemde HP’nin performans değerlendirmelerin odağındaki satın almalar teknolojik olarak doğruydu. Ama muhasebe kayıtlarından kaynaklanan tek seferlik bir zarar söz konusu oldu. Zor bir yıl geride kaldı ama 2013’ten umutluyuz. Çünkü kâr eden ve pozitif nakit akışı olan bir şirketiz.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ