Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Mobil iPhone 5 Apple'ı çok üzdü! - Teknoloji Haberleri

        HABERTÜRK

        ABD'li teknoloji devi Apple'ın iPhone 5'te kullanılan LCD ekran tedarikini neredeyse yarı yarıya düşürdü. Wall Street Journal'in haberine göre daha önce Sharp, Japan Display, ve LG Display'den 2013'ün ilk çeyreğinde 65 milyon ekran paneli satın almayı planlayan Apple, iPhone 5'e talebin beklenenenin altında kalması nedeniyle siparişlerde frene bastı.

        İlk olarak 2007'de piyasaya çıkan iPhone akıllı cep pazarının hep öncüsü olmuştu. Ancak özellikle Koreli Samsung'un çıkarttığı çeşitli segmentlerdeki telefonlar ve Çinli Huawei gibi bütçeye uygun akıllı cep telefonu üreten firmalar ABD'li firmanın pazar payını düşürdü. 2011'in son çeyreğinde dünyada akıllı telefon siparişlerinin yüzde 23'ünü iPhone'lar oluşturuyordu. 2012'nin üçüncü çeyreğinde ise bu oran yüzde 14.6'ya düştü. Son iki senede Samsung'un payı ise yüzde 8.8'den yüzde 31.3'e çıktı.

        TALEBE YETİŞEMİYOR DENİLMİŞTİ

        iPhone 5'e talebin düştüğü haberleri Apple'ın Frankfurt Borsası'nda işlem gören hisselerine de olumsuz yansıdı. Apple hisselerinin kaybı yüzde 4'ü buldu. İşin ilginç tarafı ise 2012'nin son çeyreğinde Apple'ın hisse fiyatındaki sürekli düşüşe neden olarak 'Apple'ın yoğun iPhone 5 talebine yetişemeyeceği ve bu yüzden satış hedeflerini tutturamayacağı' beklentisinin gösterilmiş olması.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ