Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Tatil turları patlamayı dinlemedi - Turizm Haberleri

        Öger Tur Misafir Hizmetleri Bölüm Müdürü Nergis Gürler, turistlerin geçen ay İzlanda'daki yanardağ patlaması sonucu oluşan kül bulutları nedeniyle hava trafiğinin durdurulmasıyla ilgili şoku atlattıklarını, ''tatillerini bir bulutun gölgesine hapsetmeyi'' düşünmediklerini söyledi.

        Gürler, geçen ay Avrupa hava sahasının kül bulutu nedeniyle kapanarak hava trafiğini felç etmesinin, önemli oranda maddi kayıplara yol açmasının sezonun başladığı bu günlerde turizm firmalarının korkulu rüyası haline geldiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

        ''Son volkan patlamasının etkisinin bir yıl sürdüğünden yola çıkan turizmciler sezonda sürpriz yaşamamak için bir yandan gerekli tedbirleri almaya çalışırken bir yandan da tatilcilerin konuyla ilgili yaklaşımlarını ölçmeye çalışıyor. Bu konuda ülkemizdeki en kapsamlı çalışma Antalya Havalimanında Öger Tur tarafından yapıldı. Araştırmada, ülkemize Antalya'dan giriş yapan Alman turistlere İzlanda'daki yanardağ patlamasının tatil planlarını etkileyip etkilemediği ve önümüzdeki günlerde aynı olayın tekrar etmesi durumunda nasıl davranacakları soruldu. 16 yaş üzeri 712 Alman misafirin katıldığı ankette katılımcıların yüzde 97'si volkan patlamasından dolayı tatil planlarında değişiklik yapmadıklarını dile getirdi, yüzde 80'i hava sahasının tekrar kapanması durumunda dahi tatillerini yapmayı düşündüklerini belirtti.''

        Her kesimin krizden ders çıkardığını ama en önemli sonucun misafirlerin bu sebepten dolayı tatillerini iptal etmeyi düşünmemesi olduğuna dikkati çeken Gürler, bunda Türk turizmcilerin krizde misafirlerine sahip çıkarak bütün maliyetlere katlanmasının rolü olduğunu belirtti.

        Gürler, misafirlerin çoğunun hava trafiğinin durdurulması durumunda tatillerinin uzayabileceğini düşünerek yanlarına daha fazla para aldıklarını söylediklerini sözlerine ekledi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ