Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Son dakikacı bu yaz yandı - Turizm Haberleri

        Global kriz nedeniyle 2009 yılında fiyatlarını düşürmek zorunda kalan turizm sektörü, yurtdışından gelen yoğun talebin etkisi ile en iyi sezonlarından birini geçiriyor. Özellikle Antalya bölgesinde haziran ve temmuz ayı için doluluklar ortalama yüzde 85’lere, hatta bazı tesislerde yüzde 90’lara şimdiden ulaşmış durumda. Yurtdışından gelen bu yoğun talep, yerli tatilciye bu yıl pahalıya patlayacak görünüyor. Haziran ayı için beş yıldızlı bir otelde fiyatlar kişi başına 120 liradan başlayıp 350 liralara kadar çıkıyor. Temmuz rakamları ise bu rakamların yüzde 20 üzerlerinde seyrediyor. Yani dört kişilik bir çekirdek ailenin eli yüzü düzgün bir tesiste bir hafta tatil yapabilmesi için en az 3 bin lirayı gözden çıkarması gerekiyor.

        BİLETLER 2 BİN LİRAYI BULUYOR

        İstanbul’dan Antalya’ya tatil planları yapan bir ailenin uçakla yolculuk etmesi durumunda ise rakam bir anda 5 bin liraya kadar tırmanıyor. Çünkü bir kişilik uçak bileti fiyatı tek gidiş 250 lira düzeyinde. Dört kişilik bir ailenin gidiş geliş bilet fiyatı 2 bin lirayı buluyor. Sözünü ettiğimiz rakamlar bugünkü fiyatlar. Tatile son hafta karar verecekler, aynı standartlarda tatil yapabilmek için 7-8 bin lirayı bile gözden çıkarmak zorunda kalabilir. Çünkü son dakika uçak biletleri belirli noktalara 350-375 liralara kadar çıkabiliyor. Tesislerin kapı giriş fiyatı olarak ifade ettikleri son dakika gelenlere uyguladıkları fiyatlar da yüzde 20 hatta yüzde 40 yukarılarda olabiliyor.

        ERKEN REZERVASYON YAPTIRAN ŞANSLI

        Bu yıl şubat ayında başlayan erken rezervasyonda son tarih bugün. 1 Haziran’dan sonra turizmciler kampanyalarına son noktayı koyuyor. Tatiline şubat martta karar verenler bu yıl yüzde 40 hatta bazı noktalarda yüzde 50 daha ucuza konaklayacak. Yani aynı kumsalda bir aile 3 bin liraya tatil yaparken, şubat ayında tatil kararı veren

        başka bir aile bin 500 liraya bir hafta geçiriyor olabilecek.

        Antalya isteyene Ege tavsiyesi

        Bu yıl yabancıların Antalya’yı doldurduğunu, fiyatların geçen yılın yüzde 25 üzerinde seyrettiğini söyleyen Ets Tur Yurtiçi Satış Müdürü Suat Özbek, bu nedenle daha uygun rakamlar arayan yerli turisti Ege Bölgesi’ne yönelttiklerini söyledi.

        Ünsal EREKE - GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ