Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Yeni Meclis'e üç turizmci vekil - Turizm Haberleri

        2011 genel seçimleri sonuçlarına göre, turizm sektöründen üç milletvekili meclise giriyor. Meclise girecek vekillerden ikisi CHP, biri AKP'den.

        Turizm Güncel'den Savaş Daş'ın haberine göre, CHP’nin sürpriz yaptığı illerden biri de Niğde oldu. 2007 genel seçimlerinde bu ilden vekil çıkaramayan CHP, 2011 seçimlerinde yüzde 21,50 oranında oy alarak 1 vekil çıkarmayı başardı. Bu sonuca göre CHP Niğde milletvekili adayı ve aynı zamanda Sobek Tur'un sahibi Doğan Şafak, parlamentoya girecek turizmci vekillerden biri olacak.

        CHP’nin Antalya 4. sıra milletvekili adayı turizmci Yıldıray Sapan da parlamentonun yolunu tutacak turizm sektöründen bir isim (mesleğinde turizm yazan) oldu.

        CHP’nin turizmci adaylarından Muğla 4. sıra milletvekili adayı Emrah Doğu ise, bu ilde CHP 3 milletvekili çıkarabildiği için seçilemedi.

        AKP'nin Sivas'ta birinci sıradan aday gösterdiği Eski Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz da turizm dünyasını, sektörünü çok iyi bilen meclisteki bir diğer milletvekili olacak.

        Öte taraftan AKP’nin turizmci vekil adaylarından İzmir 1. bölge 8. sıra adayı Cemal Bekle ve İstanbul 1. bölge 25. sıra adayı Nadir Uzun ile, MHP’nin Ankara 2. bölge 6, sıra milletvekili adayı Ömer Demirel de elenen turizmci milletvekili adayları oldu.

        Resmi olmayan kesin sonuçlara göre, CHP’den iki turizmci milletvekili adayı meclisin yolunu tutarken, AKP'den bir aday seçildi. MHP’den ise seçilen turizmci aday çıkmadı. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ise İzmir’den tekrar seçilerek meclise girecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ