Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Yakın Yerler Safranbolu'ya rekor ziyaret - Turizm Haberleri

        İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, 18 ile 20. yüzyıllarda yapılan yaklaşık iki bin konağın koruma altında olduğu Safranbolu'da, ziyaretçi sayısının her geçen yıl artması ilçe halkının yüzünü güldürüyor.

        UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası listesinde bulunan genellikle üç katlı, 6-8 odalı, ihtiyaçlara uygun tasarlanmış, estetik biçimde şekillendirilmiş geleneksel konaklar, yerli turistlerin yanı sıra Tayvan, Japonya ve Güney Kore gibi ülkelerden gelen turistlerin de ilgisini çekiyor.

        İlçeye 2011'in ilk dört ayında 32 bin 948 yerli ve yabancı turist gelirken bu yılın aynı döneminde rakam 52 bin 889'a ulaştı. İlçeye gelen turistlerin 9 bin 508'ini ise yabancılar oluşturdu.

        HEDEF 1 MİLYON TURİST

        Belediye Başkanı Necdet Aksoy, her geçen yıl ilçelerine gelen turist sayısında artış yaşandığını belirterek, bu yılın ilk 4 ayında da geçen yılın aynı dönemine göre önemli bir artış yaşadıklarını söyledi.

        Turist sayısını artırmak için yurt içi ve dışında çalışma yaptıklarını vurgulayan Aksoy, şunları kaydetti:

        ''Osmanlı döneminden kalma han, hamam, cami, çeşme, köprü ve konakların eşsiz güzelliğini keşfetmek isteyenlerin yoğun ilgi gösterdiği 3 bin yıllık geçmişe sahip ilçemize gelen yıllık turist sayısını, 1 milyona çıkarma hedefimiz var. Bu hedef doğrultusunda çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalarımız sadece yurt içinde değil dünyanın birçok bölgesinde yapılıyor.''

        Orijinal haliyle korunan eserlerin Safranbolu'yu açık hava müzesi haline getirdiğini belirten Aksoy, turistlerin tarihi mirasın içinde adeta zamana yolculuk yaptığını vurguladı.

        İlçenin kültür turizminin başkenti olduğunu savunan Aksoy, kültür turizminin yanında mağaraları kanyonları ve ormanları ile eşsiz bir güzelliğe sahip olduğunu kaydetti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ