Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Cruise Mersin'e ilk kruvaziyer gemisi! - Turizm Haberleri

        Mersin'de sürdürülen kruvaziyer turizmi çalışmaları kapsamında ilk kez bir kruvaziyer gemisi kente geldi.

        Mersin Valiliği'nin öncülüğünde başlatılan 'Kruvaziyer Projesi' kapsamında ABD'nin Miami kentindeki Seatrade Cruise Shipping Fuarı'nda gerçekleştirilen tanıtımın ardından kente gelen ilk gemi, Mersin Limanı'na demir attı.

        Bodrum ve Alanya'nın ardından Mersin'e gelen 380 yolcu kapasiteli ''Club Med2'' adlı gemi, 1 No'lu rıhtımda törenle karşılandı.

        250 yolcusu ile kente gelen gemiyi Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Talat Dinçer, Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar ile sektör temsilcileri karşıladı.

        Gemiden inen yolculara 2013'de Mersin'de yapılacak Akdeniz Oyunları ile ilgili İngilizce hazırlanmış tanıtıcı broşürlerle, kenti tanıtan çeşitli materyaller hediye edildi.

        Otobüslerle Mersin Limanı'ndan alınan yolcuların önce Tarsus ilçesindeki Saint Paul Kilisesi ile diğer inanç merkezlerini ziyaret edecekleri, ardından şehir turuna katılacakları belirtildi.

        Mersin'deki gezinin ardından geminin Limasol'a hareket edeceği kaydedildi.

        "Yıl sonuna kadar 11 gemi daha gelecek"

        Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar, gazetecilere yaptığı açıklamada, tanıtımın yapılacağı en önemli merkezlerden birinin turizm fuarları olduğunu söyledi.

        Mersin'in, İzmir'den sonra bu tür fuarlarda stant açan ikinci şehir olduğunu ifade eden Olcar, "Bugün Mersin Limanı'na demir atan bu gemi, yürüttüğümüz proje kapsamındaki ilk gemidir. Yıl sonuna kadar 11 gemi daha bekleniyor. Ama 2013'ten itibaren periyodik olarak gemilerin kentimize gelmesi amacıyla firmalarla anlaşmalarımız var" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ