Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Silifke'de festival startı verildi! - Turizm Haberleri

        Mersin’in Silifke İlçesine bağlı turistik Atakent beldesinde düzenlenen 13. Uluslararası Kum, Su Sporları ve Kültür Festivali açıldı. Festivalin ilk gününde kum maratonu, yüzme yarışmaları ve sanatçılar sahne aldı. Festivali düzenlemekteki amaçlarının turizmi geliştirmek olduğunu belirten Atakent Belediye Başkanı Hasan Uslu, Atakent’i Akdeniz’in en güzel cazibe merkezi yapmak için çaba gösterdiklerini, beldenin tanıtımına büyük önem verdiklerini, bu kapsamda düzenlenen festivalde birbirinden değerli sanatçıları ağırlayacaklarını söyledi.

        Daha önceki yıllarda 20 Ağustos’ta sona eren turizm sezonunu eylül ayının sonuna çekmeyi amaçladıklarını vurgulayan Uslu, “Biz Türkiye’de bir ilki gerçekleştirip bölgemizi en güzel cazibe merkezi haline getireceğiz. Sezon öncesi yine tanıtıma ağırlık verdik. Tarım konusunda Silifke artık istenilen noktada ancak yeteri kadar ekonomiyi canlandırmıyor. Atakent turizmde Silifke’nin başkenti konumunda. Beldemize sahip çıkarsak gelecekte inanılmayacak kadar güçlü bir turizm cenneti durumuna gelecektir” dedi.

        Atakent’in gelecekte büyük bir turizm merkezi haline geleceğini belirten Uslu, “Türkiye genelinde denize girilecek en güzel, uygun yer plajımız ve Yapraklı Koyudur. Beldede turizm sezonunu uzatabilmek için yürüttüğümüz çalışmalar kapsamında deniz sporları faaliyetlerine önümüzdeki yıllarda daha da ağırlık vereceğiz” dedi.

        NÜFUS 300 BİNİ BULUYOR

        Beldede bulunan konutların yanı sıra otel, pansiyon, motel ve çadırlarda kalan 300 bine yakın vatandaşa ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını anlatan Uslu, “Kış mevsiminde 10 binden az olan nüfusumuz yaz mevsiminde kat kat artarak yerli ve yabancı turistlerle birlikte 300 bini bulmaktadır. Gelen turistleri en iyi şekilde ağırlamak için gerek belediye gerekse yöre halkı olarak büyük çaba göstermekteyiz. Geçen yıl beldemizden memnun kalarak giden turistler bu yıl yanlarında akrabalarını, arkadaşlarını ya da dostlarını getirmeleri sonucunda bizlerde beldemizin ne kadar sakin ve güzel bir yer olduğunu kanıtlamış oluyoruz” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ