Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Yurtdışı Tatil Fırsatları Ruslar tercihini yaptı! - Turizm Haberleri

        Rusya'da turistler, yeni yıl tatili için, iç karışıklıkların yaşandığı Mısır'a alternatif arayışlarında. Birçok kişi, daha pahalı olmasına karşın Tayland ve Vietnam gibi seçeneklere yöneldi.

        Rossiyskaya Gazeta'nın haberine göre, Rusya Turizm Endüstrisi Birliği Basın Sözcüsü İrina Tyurina, Mısır'da yeni yıl tatili için Rusya'dan tur paketi satışlarının sürdüğünü söyledi.

        YENİ YIL TATİL ARAYIŞINA GİRDİLER!

        Mısır'ın diğer destinasyonlara göre çok daha ekonomik olduğuna dikkat çekilen haberde, “Vietnam ve Tayland'da Moskovalı bir turist için kişi başı bir haftalık tur paketinin ortalama fiyatı 60 bin ruble. Dominik Cumhuriyeti'nde ise 3 yıldızlı otellerin fiyatı 100 bin rubleden başlıyor. Meksika'da fiyatlar biraz daha ucuz” şeklinde bilgi verildi.

        Turkrus'un haberine göre; Yeni yılda Mısır turlarının ise ortalama 25-30 bin ruble civarında olduğu belirtiliyor. Türkiye turlarında bu fiyat 30-35 bin, İsrail ve Birleşik Arap Emirlikleri için 50 bin ruble.

        Bazı tur operatörlerinin Dışişleri Bakanlığı'nın “Bu ülkeye gitmeyin” uyarısına rağmen Mısır turlarının satışına devam ettiğini söyleyen Tyurina, “Yasal olarak bunu yasaklayamayız. Ancak Rospotrebnadzor'un bu tur operatörlerinin lisansını iptal etme yetkisi var. Mısır sahillerinde şu anda durum sakin. Fakat turstlerin başına bir şey gelmesi halinde, Dışişleri Bakanlığı'nın uyarısını hiçe sayan tur operatörleri adli ceza tehdidi ile karşı karşıya kalır” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ