Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kavukcu, doğanın önemine dikkati çekmek için 3 yıldır diktiği fidanların doğum gününü kutluyor.

        Çevresel sorunlara farkındalık oluşturmak için yıl içinde farklı etkinlek gerçekleştiren Kavukcu, üniversitenin Yalnızbağ Yerleşkesi'nde "Bir Bitki Bir Selfie: Doğum Günü Performansı" ile yeni bir çalışma yaptı.

        Yerleşkede 3 yıl önce diktiği fidanların her yıl sergilediği farklı bir performansla doğum gününü kutlayan Kavukcu, bu yıl etkinliği kendi doğum günü ile birleştirdi.

        Bu kapsamda yol güzergahı üzerinde çalılar ve sonbahar renklerini bünyesinde barındıran yapraklar gibi doğada bulduğu doğal malzemeleri toplayarak alışveriş filelerinin içine dolduran Kavukcu, vücuduna tüp poşetlerinde yer alan fidanları da bağlayarak kent merkezinde gezdi.

        Vatandaşların dikkatli bakışları arasında ilerleyerek yerleşkedeki fidan dikim alanına giden Kavukcu'nun bedenindeki fidanlar toprakla buluşturuldu.

        Kavukcu, gerçekleştirilen çalışma ile doğanın ve ağaçların insan yaşamındaki hayati önemini anlatmaya çalıştığını belirtti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzincan haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzincan Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler