Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ESKİŞEHİR´desosyal medyada paylaştığı videoda Cumhurbaşkanı, dini değerlere ve Filistinlilere hakaret ederek, İsrail´in saldırısına destek mesajları yazdığı tespit edilen Yunus Esad K. (22), polis ekiplerince gözaltına alındı.

        Eskişehir´de Yunus Esad K., `Balamir Atabey´ kullanıcı adıyla sosyal medyada paylaştığı video ve yazılarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile dini değerlere hareket etti. Yapılan incelemede İsrail´in Filistinlilere yönelik saldırılarını destekleyen mesajlar yazdığı belirlenen Yunus Esad K. hakkında Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı´nca soruşturma başlatılarak gözaltı kararı verildi. Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi ekipleri, şüpheli Yunus Esad K.´yı evinde yakalayarak, gözaltına aldı. Emniyette ifadesi alınan Yunus Esad K., işlemlerinin ardından `halkı din ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama, Cumhurbaşkanı´na hakaret, kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret suçlarından elleri önden kelepçeli olarak adliyeye sevk edildi. Şüpheli Yunus Esad K.´nın ifadelerinde suçlamaları kabul etmeyerek sosyal medya hesabının çalındığını ve kendisinin yazmadığını öne sürdüğü öğrenildi.

        Öte yandan şüpheli Yunus Esad K.´nın aralarında tehdit, şantaj ateşli silahlar ve bıçaklar kanununa muhalefet ile kişisel verilerin hukuksuz ele geçirilmesi suçlarından 5 ayrı sabıkası olduğu belirlendi. Soruşturma sürüyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler