Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, partisinin Gaziantep il başkanlığının olağanüstü kongresine katıldı.

        Bakırhan, Şehitkamil ilçesinde bir düğün salonundaki kongrede, her zaman demokrasiden yana olduklarını söyledi.

        Türkiye'nin 31 Mart'ta yerel seçime gideceğini hatırlatan Bakırhan, "Her siyasi partinin kendisine göre kırmızı çizgisi vardır. Biz bu dönem kırmızı çizgileri ortadan kaldırdık. Halkımıza dedik ki 'Kendi yerelinizde, yerel demokrasiyi güçlendirmek için, yerindelik ilkesine bağlılık için diğer siyasi partilerle ortaklaşarak adayları belirleyin.' Türkiye'nin birçok yerinde partimiz kent uzlaşısı için elinden geleni ortaya koydu ama maalesef sadece iktidar değil iktidar dışındaki muhalefetin de ortaklaşmaya ve güç birliğine ne kadar kapalı olduğunu bir kez daha gördük. Dolayısıyla itiraz edenler bir araya gelmeli. Bu sistemi beğenmeyenler ortaklaşmalı." diye konuştu.

        Bakırhan, "Önümüzdeki yerel seçimlerde de Türkiye'nin birçok yerinde kent uzlaşısıyla belirlediğimiz, kentin bütün dinamiklerinin katıldığı bir şekildeki seçilen adaylarımızla birlikte seçimlere gideceğimizi belirtmek istiyorum." dedi.

        Kongreye bazı milletvekilleri, CHP Gaziantep İl Başkanı Reis Reisoğlu ile DEM Parti'nin il ve ilçe yöneticileri ve partililer katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler