Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, AK Parti Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenliyor.

        HABERTURK.COM

        AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, AK Parti Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi. Atalay, hükümetin Meclis'e getirmeyi planladığı yargı paketi ve çözüm süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu. "Güvenlik paketi sürprizler içerebilir" diyen Atalay, "AK Parti’nin en güçlü yönü daha fazla demokrasi talebi ve insan hakları, özgürlükleri çok öne alması. AK Parti’nin temel misyonunda bir değişim olmayacak. En büyük hedefimiz Türkiye’yi normalleştirmek, sivilleştirmek" şeklinde konuştu.

        Çözüm süreci konusunda dün bir toplantı yapıldığını hatırlatan Atalay, "Çözüm süreci ile ilgili partimizin, hükümetimizin kararlılığı devam ediyor. Bu konuda adımlar atmaya devam edeceğiz. Yol haritası hazırlandı ve karşı tarafın hem siyasi kesimiyle hem de örgüt kesimiyle paylaşılıyor" dedi. Akil insanlar heyetinin aynı isimlerle yeniden toplanacağını belirten Beşir Atalay, önümüzdeki günlerde süreçle ilgili yeni gelişmelerin ve diyalogların olabileceğini ifade etti.

        CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç'un dün TBMM'de yaptığı açıklamalara çok sert tepki gösteren Atalay, "Çok seviyesiz ve zevzek ifadeler kullandı. Başbakan'ın meşruiyetini sorguluyor. Sen kimsin? İnsan biraz utanır" dedi.

        İşte Beşir Atalay'ın konuşmasından satır başları:

        "AK PARTİ BAYRAĞI HER YERDE DALGALANACAK"

        Sokak hareketlerinde belediyelerimiz ve il ilçe teşkilatlarımız zarar gördü.Bölgede Patnos gibi ilçelerimizde ciddi tahribatlar yapıldı. Onlarla ilgili tespitler yapıldı ve karşılanıyor. Ak Parti Türkiye’nin her yerinde olan bir partidir. Teşkilatımızın olmadığı bir yer olamaz. Her yerde AK Parti bayrağı dalgalanıyor ve dalgalanacak. Doğu ve Güneydoğu’da o partilerin hepsinden daha fazla AK Parti Kürt kardeşlerimizin oyunu alan bir partidir.

        "GÜVENLİK PAKETİ SÜRPRİZLER İÇEREBİLİR"

        Güvenlik reform paketi henüz hazır değil. Onun üzerinde çok yorumlar yapılıyor.İç Güvenlik Reformu diye niteliyoruz. Şu anda üzerinde çalışılıyor. Çok sürpriz diyebileceğim bazı unsurlar taşıyabilir. Özgürlük-güvenlik dengesi AK Parti hükümetlerinin en hassas noktasıdır. Onu sarsmayız. Varlık sebebimiz olarak görüyoruz demokratikleşmeyi.Hiç kimse zerre kadar şüphe etmesin bu ilkemiz devam edecek. En küçük bir sapma söz konusu olamaz. En büyük hedefimiz Türkiye’yi normalleştirmek, sivilleştirmek.

        "TEMEL MİSYON DEĞİŞMEZ"

        Hukuk devleti olacağız. Meclis’te kolluk gözetim mekanizması diye bir tasarımız var. O da bu çerçevede değerlendiriliyor. Vatandaşımızın hayatını kolaylaştıran ama bireysel özgürlükleri daha bir garanti alan bir çalışmadır. Alman modelidir, Fransız modelidir tartışması oluyor. Bu konular çok fazla abartıldı. Biz AB ile müzakere eden bir ülkeyiz. Bütün iç mevzuatımızı oluştururken AB normlarını gözetiriz.Arkadaşlarımızın Avrupa’ya atıfta bulunması bu gerekçe iledir.

        Molotof uzun süredir tartışılıyor. Veya yüzüne maske takarak eylem yapıyor. ‘Ben suç işleyeceğim, kimliğim bilinmesin’ demektir.Yasalar donuk değildir. Allah emri de değildir.Yargı paketini Adalet Bakanımız sürekli açıklıyor. Demokrasiden büyük geri adım gibi birileri değerlendiriyor. İnsaflı olmak lazım. Herkes onu dikkatle okusun. Birileri buna 4 elle sarıldı. AK Parti’nin en güçlü yönü daha fazla demokrasi talebi ve insan hakları, özgürlükleri çok öne alması. Buradan AK Parti aleyhine bir şey çıkartabilir miyiz diye içeride dışarıda nasıl bir şey geliştirebiliriz diye. Hiç heveslenmesinler. AK Parti’nin temel misyonunda bir değişim olmayacak.

        "SEVİYESİZ VE ZEVZEK"

        CHP Genel Başkan Yardımcısı çok seviyesiz ve zevzek ifadeler kullandı. Başbakan'ın meşruiyetini sorguluyor. Sen kimsin? İnsan biraz utanır. O sözleri ben burada tekrar etmekten hicap duyarım. Türkiye'de bir muhalefet sorunu olduğunu hepimiz zaten biliyoruz.

        "YOL HARİTASI HDP VE ÖRGÜT İLE PAYLAŞILIYOR"

        Dün çözüm süreci toplantısı yapıldı. Çözüm süreci ile ilgili partimizin, hükümetimizin kararlılığı devam ediyor. Bu konuda adımlar atmaya devam edeceğiz. Yol haritası hazırlandı ve karşı tarafın hem siyasi kesimiyle hem de örgüt kesimiyle paylaşılıyor.

        "AKİL İNSANLAR YENİDEN TOPLANIYOR"

        Akil insanları yeniden toplantıya çağırdık. Süreçle ilgili yeni görüşmeler ve yeni diyaloglar gündemde. Bunları zaten hepiniz önümüzdeki günlerde göreceksiniz.

        Sokaktan sonuç almaya çalışmak yanlıştır. Eğer bir parti insanları sokağa çağırıyorsa kendisini sorgulasın. Çözüm süreci ile ilgili hiçbir zaaf söz konusu değil. Önceden belirlenen takvim yürüyor ve yürüyecek.

        "AKADEMİK TEŞVİK SİSTEMİ GELİYOR"

        İki konuya daha değinmek istiyorum. Birincisi hakimlerin, yargı mensuplarının özlük hakları ile ilgili gelişmeler, diğeri de üniversite elemanlarıyla ilgili iyileştirmeler var. Üniversitelerle ilgili olan çok gecikti. Yükseköğretim tazminatı, yüksek ünvanlılardan başlayarak… Bir de akademik teşvik sistemi getiriliyor. Akademik hayatın cazibesi artacak. Ben eski bir rektör olarak bundan büyük bir memnuniyet duyuyorum.Yargı ile ilgili konuya gelince, yargı mensuplarının daima kendilerine yeterli, gönül rahatlığı ile kararlar veren kişiler olması hedeftir. Yargı kararlarını verirken başka konular gündeme gelmesin.

        "YARGI KURTULDU"

        Yargı kurtuldu, yargı bağımsızlığına kavuştu. HSYK’dan tek beklentimiz gerçek adaleti sağlamak. Adalete güven düşmüştü, onu tekrar yükseltmek lazım. Dar bir grubun eline geçmemesini, özgür ve bağımsız hale gelmesini çok önemli buluyorum.

        "ÖCALAN'IN CEZAEVİ DEĞİŞMEYECEK"

        Öcalan'ın cezaevi yeri değişecek gibi söylenti var. Böyle bir şey söz konusu değil.

        CHP’NİN YARGI PAKETİNİ AYM’YE GÖTÜRME KARARI

        Zaten ana muhalefet partisinin AYM’ye götürmediği bir yasa yok gibi. Çözüm süreci yasasına onlar da ilk defa son yıllarda destek verdiler. Onun dışında pek destek oldukları bir yasa yok gibi. Ana muhalefetin tabii hakkıdır.

        "IŞİD TERÖR ÖRGÜTÜDÜR"

        Bizim politikamız belli. Yürüyen bir koalisyon var. Bizim güvenli bölge çalışmalarımız var. ABD’den gelen askeri heyetler var, bizim askeri heyetlerimizle görüşmeler sürüyor. Uluslararası camia ile ilgili irtibatlı şekilde IŞİD’le mücadelemiz sürüyor. İçeride ana muhalefet olmak üzere uluslar arası alana yanlış mesajlar veriyorlar. IŞİD terör örgütüdür. Böyle kapalı yapılar, İslam’la bağdaşmayan görüntüleri sergileyenler İslam’a zarar vermiştir. Suriye içinde güvenli bölgeler olmadıkça bizim bir çalışma yapmamız söz konusu değil içeride.Kobani’ye geri dönmek isteyenler olursa onlara ‘buyurabilirsiniz’ diye mesajımız oldu. Çok fazla giden olmadı. Sayılar sınırlı. 60 civarında.

        İnsani yardımları gönderdik. Barzani’nin oraya yardım göndermesinde zorluklar olduğunu sanmıyorum. Biz Türkiye olarak oraya geçtiğimiz aylarda TIR’larla insani yardım gönderdik. O tür talepler olursa ilgili kurumlar görüşür.Kuzey Irak Bölgesel yönetimi ile Barzani ile ilişkilerimiz her seviyede olumlu seyreder ve daima yardımlaşırız. Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi ile aramızda ihtilaf olmaz. Sorunlar olursa görüşülür çözülür.

        YENİ PAKETTEKİ 'MAKUL ŞÜPHE' TARTIŞMASI

        Oradaki hükümler değişti. Bunlar evrensel ilkelerdir. AB mevzuatı alıp bakılırsa bu konularda bunların ne kadar evrensel olduğunu görürsünüz. Hiçbir karar çıkamıyorsa, orada sizin vatandaşınızın huzurunu düşünerek bir düzeltme yapmanız normaldir. Yürümeyen, tıkanan uygulamalar varsa her ülke işler hale getiren düzenlemeler yapar.

        AKİL İNSANLAR HEYETİNİN YENİDEN ÇALIŞMAYA BAŞLAMASI

        Aynı heyetle tekrar toplantı yapılacak. Faaliyetlerini göreceğiz. Önümüzdeki günlerde hangi kararların alınacağını şu anda ben de söyleyebilecek durumda değilim

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ