Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Bahçeli: Cani başının müzakereci olacağı doğruysa AKP altından kalkamaz Bahçeli Antalya'da konuştu

        Soner ÖZCAN / HABERTÜRK

        Antalya'da belediye başkanları toplantısında konuşan Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Gündemde cani başının resmi müzakereci olması konuşulmaktadır. Eğer bu doğruysa AKP bunun altından kalkamayacaktır" dedi.

        Kobani olayları ve çözüm sürecine yönelik sert eleştirilerde bulunan Bahçeli şöyle konuştu: "Ülkemiz önünü görmekte zorlanmaktadır. Türkiye'mizin varlığına kast etmeyi amaçlayan çevreler son günlerde gerilim ve tahrik kampanyasını iyice etkinleştirmiştir. Dış gelişmelerin seyrine paralel şekilde tezahür eden iç huzursuzluk hali ülkemizi adım adım darboğaza sürüklemiştir. Dirliğimiz topun ağzındadır. Sınırlarımız bıçak sırtındadır. Türkiye küresel bir kumpasın göbeğindedir. Böylesi bir olumsuzluğun önüne geçmesi gereken hükümet ise atıl, aciz, dağınık ve teröre teslimdir."

        BEŞ TEHLİKE

        "Karşımızdaki birinci tehlike, ülkemizi felakete sürükleyen güvenlik tehditleridir. Sınırlarımız teröristlerin insaf ve eylemlerine terk edilmiştir. Şehirlerimiz asayişsizliğin çukuruna düşürülmüş, maskeli eşkıyaların eline bırakılmıştır. Karşımızdaki ikinci tehlike, milletimizi bölünmeye doğru götüren keskin cepheleşmedir. Karşımızdaki tehlikelerden üçüncüsü, siyasi ve sosyal bünyemizdeki çözülmedir. Türkiye rüşvet, yolsuzluk, vurgun, talan ve kanunsuzluklar ülkesi haline dönmüştür. Karşımızdaki dördüncü tehlike ekonomik niteliklidir. Büyüme inişe geçmiş, enflasyon ve hayat pahalılığı azmış, yatırımlar azalmış, borçlar fazlalaşmış, işsizlik artmış, iğneden ipliğe her şey zamlanmıştır. Karşı karşıya kaldığımız beşinci tehlike ise, Türkiye'nin bekasını tehdit eden küresel ve bölgesel gelişmelerle birlikte Hükümet'in uluslararası teslimiyetidir. AKP, Müslüman katilleriyle bir olmuş, birliktelik kurmuştur. Teröristler AKP'yle emniyete kavuşmuştur."

        ÖCALAN İLE GÖRÜŞME

        "Gündemde cani başının resmi müzakereci olması konuşulmaktadır. Eğer bu doğruysa AKP bunun altından kalkamayacaktır. Ne acı, ne hazin, ne alçaklıktır ki, Türkiye'yi yöneten iktidar, terörü meşrulaştırmak, bölücüleri aklamak için milli ahlak ve şerefle yollarını hepten ayırmıştır. Türkiye'de bölücü şiddet her yere egemenlik kurmuşken, Hükümet'in teröristlerle el altından müzakereye devam etmesi yenilir yutulur bir durum değildir. PKK Türkiye'yi cehenneme çevirirken, Hükümet aman dilemiş, taviz vererek terörün önünde yuvarlanmış, hepsinden vahimi izzet ve iffet kaybına uğramıştır. Bölücüleri şımartan AKP'dir. PKK'nın silah bakımını yapan, silah başına çağıran AKP'dir.

        ÇÖZÜM SÜRECİ

        Konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ‘Çözüm sürecine elimi, bedenimi, canımı koydum' sözlerine de değinen Bahçeli, "Bu hal aslında fazla söze gerek bırakmamaktadır. Erdoğan'ın süreç ihanetine canını ve bedenini koyması kendi tercihi, kendi bileceği bir iştir. İşte bizi Erdoğan'dan ayıran en bariz fark buradadır. Erdoğan çözüm süreci için bedenini koyar, ihaneti sevindirir, PKK'yı güldürür; biz ise vatan için canımızı veririz, millet için bedenimizden vazgeçeriz, Ankara'da bile saldırıya uğrayan Türk Bayrağı için gözümüzü kırpmadan kendimizi feda ederiz. Gün gelecek, Erdoğan ve Davutoğlu, tarihin ve milletin duvarlarına kafalarını arka arkaya çarpacaklardır. Bakalım o zaman kaçacaklar mı, yoksa can vermekten hala bahsedecekler mi, hep birlikte görmemiz mümkün olacaktır" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ