Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Bingöl'de Hüda Par üyesine saldırı, bingölde saldırı, hüda par üyesi öldürüldü

        Alınan bilgiye göre, Kale Mahallesi'nde oturan Fethi Yalçın (35), sabah evinden çıkarken kendisini takip eden bir otomobilden açılan ateş sonucu ağır yaralandı.

        Karlıova Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Yalçın, burada yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Saldırganların yakalanması için ilçe genelinde çalışma başlatıldı. HÜDA PAR üyesi Yalçın'ın evli ve 4 çocuk babası olduğu öğrenildi.

        KARDEŞİ DBP YÖNETİCİSİ ÇIKTI

        Demokratik Bölgeler Partisi Bingöl İl Başkanı Halis Yurtsever, "Saldırı Bingöl'ü karıştırmak için yapıldı. Karlıova'da aldığımız oy yüzde 85. Saldırının yapıldığı mahallede partimize destek veren binlerce insan yaşıyor. HÜDA-PAR ile de hiç bir sorunumuz yok. Derin bir el Bingöl'ü karıştırmak için bu cinayetleri ve suikastları işliyor. Herkesi barış için çaba sarf etmeye çağırıyorum" dedi.

        Fethi Yalçın'a yapılan saldırının ardından jandarma Karlıova DBP İlçe Başkanı Başkanı Halil Kala'nın evinde arama yaptı. Halil Kala "Öldürülen Fethi Yalçın'ın kardeşi Murat Yalçın eski partimiz BDP'nin üyesi. Halen de Demokratik Bölgeler Partisi'nde benimle beraber yönetimde yer alıyor. Bizim HÜDA-PAR ile hiç bir çatışmamız yok. Bu saldırıları anlamakta gerçekten güçlük çekiyoruz" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ