Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Erdoğan: ABD Türkiye'ye rağmen bunu yaptı Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklamalar!

        HABERTURK.COM

        Letonya Cumhurbaşkanı Andris Berzins ile ortak basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin Kobani'ye silah yardımına ilişkin, "Her şey belgeli. Silahların bir kısmı IŞİD’in eline, diğerleri PYD’ye geçti. Peki bu silahlarla ilgili olarak Türkiye bu işe olumlu baktı mı? Hayır. Türkiye’ye rağmen ABD bunu yapmıştır." dedi.

        "ÖZGÜR SURİYE ORDUSU BİRİNCİ TERCİHİMİZDİR"

        Özgür Suriye Ordusu birinci, peşmerge ikinci tercihimizidir. Amerika Kobani’ye indirmekte olduğu silahlarda her şey belgeli. Silahların bir kısmı IŞİD’in eline, diğerleri PYD’ye geçti.

        "ABD TÜRKİYE'YE RAĞMEN BUNU YAPTI"

        Peki bu silahlarla ilgili olarak Türkiye bu işe olumlu baktı mı? Hayır. Türkiye’ye rağmen ABD bunu yapmıştır. Şuanda 'Kobani sizin için stratejik bir yer değil' dedim. Bu konuda hassasiyet göstermesi gereken biziz. Sivil halk benim ülkeme geçti. Kobani’den 3 haftada 200 bin kişi geçti.

        “BAZI SIKINTILAR YAŞANIYOR”

        Çözüm sürecine yönelik ülkemdeki farklı gruplara yönelik attığımız adımlar var. Cömert adımlar geldi. Çözüm sürecini hazmedemeyenler var. Bölücü terör örgütü ve uzantısı olan siyasi partinin de bu istikamette gayretleri nedeniyle sıkıntı yaşanıyor. Yeni taslak çalışması tamamlandı. Sayın Başbakan grup toplantısında açıkladı. Bunu parlamentoya sunacaklar. Bunun bundan sonra bu süreci daha da güçlendireceğine inanıyorum.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ