Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Afyonkarahisar'da korkunç kaza: 7 üniversite öğrencisi öldü

        Süleyman Demirel Üniversitesi Yalvaç Meslek Yüksekokulu öğrencilerini taşıyan iki midibüs, sabah saatlerinde gezi amacıyla Eskişehir'e doğru yola çıktı. Yusuf Zeybek yönetimindeki 32 YV 436 plakalı midibüs, bugün saat 10.00 sıralarında Afyonkarahisar'ın Çay İlçesi Karamık Köyü yakınlarında yağış nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıktı. 15 metre derinliğindeki şarampole yönelen araç bir süre düz ilerledikten sonra kayalığa çarparak takla attı. Kazayı, arkalarından gelen diğer midibüsteki öğrenciler farketti. Öğrenciler şarampole inerek arkadaşlarını kurtarmaya çalışırken jandarma ve 112 Acil Servis'e haber verdi.

        4 ÖĞRENCİNİN İSMİ BELLİ OLDU

        Hayatını kaybeden 8 kişiden 4'ünün isimleri belli oldu. İsimler şöyle: İsmet Yörümez, Elif Nur Keskin, Sinem Sezgin, Fatih Aybilek.

        İlk etapta 6 öğrenci kaza yerinde öldü. Yaralı çıkarılan 2 öğrenci de kaldırıldıkları hastanede kurtarılamadı. Sürücü Zeybek ve yaralılar kaza yerine sevk edilen çok sayıda amsbulansla Afyonkarahisar merkez, Çay, Dinar ile Yalvaç İlçesi'ne sevk edildi.

        Kaza yerine ulaşan Afyonkarahisar İl Afet Acil Durum Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ve itfaiye ölen 6 öğrencinin midibüs altında kalan cesetlerini sıkıştıkları yerden çıkardı.

        ÖĞRETMENLERİ TEŞHİS EDEMEDİ

        Kaza yerinde geniş önlem alan jandarma, kimlik tespiti yapmak için üniversite öğretim görevlilerinden yardım istedi. Kaza yerindeki öğretim görevlileri, öğrencileri teşhis edemedi. Öğrencilerin etrafa saçılan eşyaları ise jandarma ekipleri tarafından toplanarak bir araca konuldu. Cenazeler savcının incelemesinin ardından Çay Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

        VALİ GÜNER: 'KESTİRME OLSUN' DİYE KULLANILMIŞ

        Vali Hakan Yusuf Güner Afyonkarahisardaki Devlet Hastanesi'nde yaralıları ziyaret etti. Gazetecilere kazayla ilgili açıklama yapan Vali Güner, "Kaza, Yalvaç'tan Eskişehir istikametine gelen bir dağ yolunda meydana geliyor. Yol jandarma bölgesi olarak tabir edilen tek aracın gidebileceği asfalt. Ama uçurumları olan bir yol. Tali bir yol. Zannediyorum ki, 'Kestirme olsun' diye gidiyorlar" dedi.

        REKTÖRDEN TAZİYE MESAJI

        Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu da kaza ile ile ilgili yayamladığı mesajda ölen öğrencilerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifa diledi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ