Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Türk Hava Kurumu Başkanı Osman Yıldırım gözaltına alındı

        Türk Hava Kurumuna bağlı Gökçen Havacılık İktisadi İşletmesinde aramalarını yoğunlaştıran emniyet birimleri, uçağın gizli bilgilerini sızdıran kişi veya kişilerle ilgili bilgi topluyor. Konuyla ilgili bilgisayar ve harddisklere el koyan emniyet güçleri, çalışmalarını THK Uçak Fabrikasını da kapsayacak şekilde genişletti. Polis ekipleri, operasyon kapsamında THK Genel Başkanı Yıldırım'ın evinde de inceleme yaptı.

        Gözaltına alınanlar, sorgulanmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.Mali Şube ekiplerininTHK'nın Sıhhiye'deki binasında arama çalışmasını sürdürdüğü öğrenildi. Bilişim Şube ekipleri de bilgisayar ve hard disklere el koyarak inceleme başlattı.

        THK'DAN AÇIKLAMA

        THK Basın Yayın Müdürü İsmail Çanak ise basın mensuplarına açıklamada bulundu.Çanak, soruşturma devam ettiği için Kurum Başkanının herhangi bir açıklama yapmasına izin verilmediğini söyledi. Yıldırım'ın emniyette ifadesine başvurulacağını açıklayan Çanak, kurumun, süreçle ilgili yazılı açıklama yapacağını bildirdi.

        "Halkımızın merak etmesin, uçağımızı çok kısa bir zamanda gökyüzünde göreceğiz"

        Çanak, Yıldırım hakkındaki iddiaların sorulması üzerine, "Şu anda bize belirtilmiş herhangi bir şey yok. Ancak, Türk Kuşu Uçağı'nın üretim aşamasıyla ilgili bazı konular var" diye konuştu. Usulsüzlük iddialarının doğru olup olmadığı sorusunu yanıtlayan Çanak, şunları söyledi:

        "Araştırılıyor, emniyet güçleri tarafından yapılacak araştırmanın ardından süreçle ilgili bilgilendirme yapılacak. Soruşturma devam ediyor, herhangi bir şey söylememiz mümkün değil. Ancak, Türk Kuşu Uçağı'nın üretim planlarının sosyal medyaya sızması iddialar arasında. Diğer iddialara ilişkin bize gelen herhangi bir bilgi olmadı. Bilgi geldikçe sizle paylaşacağız. Başkanımızın söylediği şu; 'Halkımızın merak etmesin, uçağımızı çok kısa bir zamanda gökyüzünde göreceğiz. Bundan halkımızın şüphesi olmasın. Biz çalışmaya devam ediyoruz."

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ