Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Gaziantep'te annesi ile okula temizliğe giden öğrenci içeride unutuldu

        YUSUF KILIÇ /GAZİANTEP

        Gaziantep'te, annesi ile birlikte aile bütçesine katkıda bulunmak için bir okula temizlik yapmaya giden kız öğrenci okul idarecileri tarafından okulda unutularak kapılar üzerine kilitlendi. İlköğretim 4. sınıf öğrencisi itfaiye ekipleri tarafından okulun penceresinden aşağı indirilerek kurtarıldı.

        GaziantepMerkez ilçe Şahinbey'e bağlı Kolejtepe Mahallesi'nde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün hemen yanında eğitim veren Dr. Cemil Karslıgil İlköğretim Okulu'na aile bütçesine katkıda bulunmak için annesi ile birlikte temizliğe giden ilköğretim 4. sınıf öğrencisi Ayfer Ökkeş okulda unutuldu.

        İkinci evliliğini yapan ve ilk evliliğinden olduğu öğrenilen kızı Ayfer Ökkeş ile birlikte yaşayan ve geçinebilmek için Dr. Cemil Karslıgil İlköğretim Okulu'nda temizlik görevlisi olarak çalışan Hacer Cuma, işini bitirdikten sonra kızının ortalıkta görünmemesi üzerine eve gittiği düşüncesiyle okul idarecileri ile birlikte kapıları kilitleyerek okuldan ayrıldı.

        Annesinden önce okula geldiği ve temizlik yapmaya başladığı öğrenilen Ökkeş, üçüncü kattı bir sınıfta temizlik yapmaya başladı. Bu sırada, idareciler ve hizmetli okulda kimsenin kalmadığını düşünerek kapıları kilitleyerek okuldan ayrıldı.

        Küçük kız, işini bitirdikten sonra dışarı çıkmak istediğinde kapıların kilitli olduğunu görünce, bir sınıfın penceresine çıkarak dışarıdan geçen vatandaşlardan ağlayarak yardım istedi.

        Küçük çocuğun sesini duyan vatandaşların haber vermesi üzerine okula polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri, merdiven kurarak Ayfer Ökkeş'i, okulun 3. katındaki açık bir pencereden dışarı çıkardılar. Anne Hacer Cuma da kızının kurtarılmasını izlerken, hiçbir açıklama yapmadı.

        Okulda yaklaşık bir saat mahsur kalan Ayfer Ökkeş'i, okulun bahçesinde kızının kurtarılmasını bekleyen annesi ve polis ekipleri sakinleştirmeye çalıştı. İtfaiye ekipleri tarafından kurtarılan Ökkeş, annesine sarılarak yaşadıklarını gözyaşları içerisinde anlattı.

        İl Özel İdaresi İlköğretimokulu 4. sınıf öğrencisi küçük kız, "Annem temizlik yaparak aile bütçemize katkıda bulunuyor. Ben anneme okula senden önce gideyim dedim. Ben geldiğimde temizlikçi burada, müdür burada, herkes buradaydı. Sınıfı bitirdim, aşağıya indim kapı kilitliydi. İtfaiye geldi, merdiven kurarak beni aşağı indirdiler. Allah razı olsun" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ