Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem kemal kılıçdaroğu'ndan karaman açıklaması, karamanda maden kazası, ermenekte madeni su bastı

        HABERTURK.COM

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,Karaman'ın Ermenek ilçesine bağlı Güneyyurt beldesinde maden ocağında su baskını nedeniyle 18 işçinin mahsur kaldığıkazayla ilgili açıklama yaptı. Yaşanan olaydan hükümeti sorumlu tutan Kılıçdaroğlu, "Bu ülkede gerçekten hükümet var mı diye sormadan edemiyorum. Ölümlerden sonra koşa koşa o yere gidiyorlar. Niye önceden bir görevli göndermiyorsunuz? Türkiye'de insan hayatı bu kadar ucuz mu?" diye konuştu.

        Konuşması sırasında zaman zaman dudaklarının üzüntüden titrediği görülen Kılıçdaroğlu, çok üzgün olduğunu belirterek şunları söyledi:

        "Madende insanlarımız var. Umudun kesildiği ifade ediliyor. Gerçekten yüreğim yanıyor. Üzüldüğüm nokta şu İnsanlar öldükten sonra hükümet koşarak gidiyor. Oysa hükümet insanlar ölmeden önce oraya gitmeliydi. Şimdi bir sürü insan gidiyor, ambulanslar gidiyor, Başbakan gidiyor, Cumhurbaşkanı gidiyor, kurtarıcılar gidiyor... Oysa bütün bu olaylardan önce, sadece bir mühendis, aklı başında namuslu bir mühendis gönderselerdi, bu ölümlerin hiç birisi olmayacaktı.Bu ülkede gerçekten hükümet var mı diye sormadan edemiyorum. Ölümlerden sonra koşa koşa o yere gidiyorlar. Niye önceden bir görevli göndermiyorsunuz? Türkiye'de insan hayatı bu kadar ucuz mu? Neden bizde insanlar ölüyor da Fransa'da, Almanya'da ölmüyor? Neden ve hangi gerekçeyle işçi ölümlerinde Avrupa birincisiyiz? Bu ülke böyle yönetilemez. Akıllı insanlar, insanlar ölmeden önce önlem alır. İnsanlar öldükten sonra oraya gidilmesini ben ne yapayım? Bugün Cumhuriyetimizin 91'inci yılı. Gelişmek, büyümek, zenginleşmek istiyoruz, iş kazası olmasın istiyoruz. "

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ