Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Maden faciasına jet soruşturması, karamanda maden faciası, madende su baskını

        Güngör KARAKUŞ / HABERTÜRK

        Savcılık, arama kurtarma çalışmasının yapıldığı maden şirketine giderek, çalışma ve eğitim raporları, haritalar, maden içinde yapılan kazı çalışmalarını gösteren haritalar, nezaret defterine el koyarak inceleme altına aldı. Savcılık, şimdi sağ kurtulan işçilerin ifadesine başvurarak, maden ocağından çıkacak sonucu bekliyor.

        Maden faciasının ardından Ermenek Cumhuriyet Savcılığı madenden çıkacak sonucu beklemeden jet soruşturma başlattı. Cumhuriyet Başsavcılığı'nın görevlendirdiği 3 savcı, önceki gün maden şirketine giderek evraklara el koydu. Görevli savcılar, şirkette bulunan çalışma raporları, eğitim raporları, maden içinde yapılan kazı çalışmalarını gösteren haritalar ve nezaret defterine el koyarak inceleme başlattı.

        KURTULAN İŞÇİLERİN İFADELERİ ALINIYOR

        Ermenek Cumhuriyet Başsavcılığı dün saat 14:00 sıralarında bir açıklama yaptı. Savcılık , Olaydan sağ kurtulan işçilerin ifadelerinin alınmasına başlanıldığını, bir önceki vardiyada görevli işçilerin de ifadelerinin alınmasına yönelik kolluğa talimat verildiğini belirten savcılık, kurtarma çalışmalarının halen devam etmesi nedeniyle madende bilirkişilerce inceleme yapılamadığından, olayın oluş şekliyle ilgili kesin olarak tespitin yapılamadığını, çalışmaların sonucuna göre soruşturmanın derinleştirileceğini duyurdu.

        ADLİ KONTROL KARARI ÇIKARTILDI

        Savcılık, açıklamasında, "Madende mahsur kalan işçilerin halen sağ veya ölü olarak çıkarılamamış olmaları nedeniyle, duruma göre kusur atfedilebilecek şüpheli kişilerin cezai sorumluluklarının farklılık arz edeceği göz önüne alınarak, bu aşamada elde edilen evraklar ve deliller üzerinde yapılan incelemelere göre ileride kendilerine kusur atfedilebilecek yetkili ve görevliler hakkında şüpheli sıfatıyla CMK 109. maddesi uyarınca, Ermenek Sulh Ceza Hakimliği'nden adli kontrol talebinde bulunulmuştur. Mahkemece talebimize uygun karar verilmiş ve verilen karar, gereği için ilgili kuruma Başsavcılığımızca gönderilmiştir" ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ