Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Nehir'i beyaz araç mı kaçırdı?

        Umut TARHAN / HT GAZETE

        Van’da 2 gündür kayıp olan Nehir’i arama çalışmaları sürerken, babası ve amcası, “Nehir’i beyaz bir araç kaçırmış olabilir” iddiasında bulundu

        VAN’ın Gürpınar İlçesi Kırkgeçit Mahallesi’nde 4 gün önce kaybolan Nehir Aslan’ı arama çalışmalarında dün de bir sonuç çıkmadı. Küçük kızın 4 gündür bulunamaması, kaçırılma ihtimalini akıllara getiriyor. Nehir’in kaybolduğu gün görülen beyaz bir araç ise endişeleri artırıyor.

        Helikopter, insansız hava aracı, İl Jandarma Komutanlığı, İl Afet ve Acil Durum Müdürülüğü (AFAD) arama-kurtarma ekipleri ile UMKE, köy korucuları ve mahalle halkının katılımıyla gerçekleşen arama çalışmalarına rağmen 2 gündür Nehir’in izine ulaşılamadı.

        Amca Faruk Şehmusoğlu, Nehir’in organ mafyası tarafından kaçırılmış olabileceğinden korktuklarını söyledi.

        Nehir’in kaybolduğu gün komşu köylerinde beyaz renkli kapalı kasa 05 plakalı bir Mitsubishi marka araç görüldüğünü anlatan amca Şehmusoğlu, “Bazı köylüler bu aracı görmüş. Daha önce buralarda görülmeyen aracın içindekiler, hayvan almak için civarda dolaştıklarını söylemişler. Ancak tabii ki tüm bunlar şimdilik sadece bir şüphe. Umarım bu şüphemizde yanılıyoruzdur ve Nehir’e bir an önce ulaşırız” dedi.

        Baba Erkan Aslan da kızı Nehir’in kaçırılmış olabileceğini ifade etti. Kendisinin değil ama köydeki bazı çocukların Nehir’in kaybolduğu gün köy civarlarında beyaz renkli bir araç ile yine beyaz renkli bir kamyonet gördüklerini anlattıklarını dile getiren Aslan, “Elimizden hiçbir şey gelmiyor maalesef. Ancak aklımıza takılan tek şey Nehir’in kaçırılmış olabileceği. Köy civarında daha önce görülmemiş beyaz renkli araçların olay günü görülmesi endişelerimizi artırıyor” diye konuştu.

        NEHIR’IN BIR KIZ KARDEŞI OLDU

        NEHIR Aslan’ı arama çalışmaları devam ederken, Aslan Ailesi’nin yeni bir kızları oldu. Anne Aslan, dün öğleden sonra bebeği ile birlikte Kırkgeçit Mahallesi’nde bulunan evine gitti. Anne, “Nehir bulunmadan yeni çocuğa sevinemem” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ