Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Soylu: "Tavizsiz çözüm sürecine devam edeceğiz", Çözüm Süreci,

        Neşet KARADAĞ / HABERTÜRK HABER MERKEZİ

        AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "Milletimizin huzurunu ne kadar bozmaya çalışırlarsa çalışsınlar, tavizsiz çözüm sürecine devam edeceğiz" dedi.

        Adana Adnan Menderes Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Seyhan İlçesi 5. Olağan Genel Kurulu'na katılan Süleyman Soylu, konuşmasında AK Parti'nin milletine verdiği her süreci her sözü başarı ile tamamlayacağını söyledi. Milletin verdiği 21 milyon oya itibar göstermeyenlerin çeşitli senaryolarla yine milletin aklını milletin birlik ve beraberlik duygusunu ortadan kaldırmaya çalıştıklarını ifade eden Soylu şunları söyledi:

        "NE SÖYLERLERSE SÖYLESİNLER"

        "Buna müsaade etmeyeceğiz. Ne söylerlerse söylesinler. Ne ortaya koyarlarsa koysunlar. Milletimizin huzurunu ne kadar bozmaya çalışırlarsa çalışsınlar, tavizsiz çözüm sürecine devam edeceğiz. Tavizsiz kamu düzenine aynı şekilde devam edeceğiz. "

        ‘KENDİ İSTİHBARAT UYDUMUZU DA İMAL EDECEĞİZ'

        "Artık vesayetin dönemi bitmiştir. Artık yoksulluğun dönemi bitmiştir. Ve Yeni Türkiye ile beraber geleceğe hep birlikte adım atıyoruz" diyen Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Biz yeniden modern İpekyolu'nun bu coğrafyada Türkiye'yi bölgesel lider haline getirebilmesi için yeniden canlanması gerektiğini biliyoruz. Ama biz bir şeyi daha biliyoruz. Bizim başımıza niçin Gezi olayları geldiğini biliyoruz, bizim başımıza niçin 17-25 Aralık darbesi geldiğini biliyoruz. Bizim başımıza çözüm sürecini inatla ve ısrarla devam ettirmek isterken oradaki kardeşlerimizden bizleri ayırabilmek, bu ülkenin kardeşlerini birbirine düşürebilmek için hangi hadiseleri getirdiklerini biliyoruz. Buradan haykırmak istiyorum. Onlar Gezi olaylarını yapacaklar, bizler Altay tankını, Atak helikopterini imal edeceğiz. Onlar 17-25 Aralık darbe planlarını gerçekleştirmeye çalışacaklar, bizler şehir hastanelerini, Marmaray'ı, hızlı treni yapacağız. Onlar 6-7 Ekim olaylarını yapacaklar, biz dünyanın en büyük havalimanlarını yapacağız. Onlar çatlasınlar, onlar patlasınlar, onlar hased etsinler, kendi arabamızı da imal edeceğiz, kendi uçağımızı da imal edeceğiz, kendi istihbarat uydumuzu da imal edeceğiz."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ