Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika "Davutoğlu'na 'çamurlu başbakan' lakabını takanları..." Bahçeli'den Başbakan'a sert sözler

        HABERTURK.COM

        MHP lideri Bahçeli, Başbakan Davutoğlu'nun ilkokulda kendisine taktıkları 'çamurlu başbakan' lakabına gönderme yaptı. Bahçeli, "Davutoğlu 'çamurlu başbakan' diye isim takıldığını söylemiştir.Davutoğlu'na 'çamurlu başbakan' lakabını takanları, ileri görüşlülükleri nedeniyle kutluyorum. Sayın Davutoğlu bil ki; çocukluğundan çamurlu çizme giyip müsamereye katılmak bir şey, son günlerde önüne gelene iftira atarak 'çamur Ahmet' olmak başka şey. Sen tasalanma, kendini heder etme. Başbakan çamur at izi kalsın mantığıyla hareket edip üzerimize çamur sıçratıyor" dedi.

        Yırca'da 6 bin zeytin ağacı kesilerek yapılmak istenen termik santralle ilgili konuşan Bahçeli, “Zulme karşı durduğunu her fırsatta duyuran aslan parçası Davutoğlu, sana soruyorum; Yırcalı'da olanlar zalimlik, eşkıyalık değil midir?'” dedi.

        Kerbela-Dersim polemiğiyle ilgili Başbakan Davutoğlu'nun kendisine yönelik eleştirilerini hatırlatan Bahçeli, "Ben Alparslan Türkeş'i rüyamda görmedim ama eğer görürsem gelip sana yorumlatırım. Emin ol ki; rahmetli Türkeş de hayatta olsaydı, bizim gibi karşınızda dururdu" şeklinde konuştu.

        İşte Bahçeli’nin konuşmasından satır başları;

        CUMHURBAŞKANLIĞI SARAYI

        İsraf edilen her kaynağın sahibi Türk milletidir. Saray bahanesi ile millet hazinesi hortumlanmaktadır. Aziz milletim hazine sana aittir, süslü sözlere kanma. Türkiye sanki Erdoğan’ın tapusuna geçirilmiştir. Erdoğan’a Çankaya Köşkü az gelmiştir. Cumhurbaşkanı Erdoğan geçen hafta 'güçleri yıkıyorsa yıksınlar' diyerek meydan okuduğu sarayın ihtiyaç olduğundan bahsetmiştir. Erdoğan konuştukça batmaktadır. Kendisi uçakta 'artık yabancı konukları dışarıda karşılamak sorunda kalmayacağız' diyerek yalana bin yalan katmıştır. Çankaya Köşkü sokağın ortasındadır da biz mi görmedik? Keçiören’de apartman dairesinde oturarak duygu sömürüsü yapan Erdoğan Çankaya neyine yetmedi? İhtişam ve itibar saraylarda değildir.

        DERSİM TARTIŞMASI

        Dersim isyanının nasıl başladığı bellidir. Dersim isyanında hedef Türkiye’nin bölünmez bütünlüğünü lime lime doğramaktır. Davutoğlu 1812 yılından itibaren Osmanlı döneminde 14 defa baş gösteren Kürt ayaklanmaları da sahiplenecek, isyankarlardan özür diyecek misin? Sizden her şey beklenecek. 1937’de Atatürk’ün emri ile Dersim isyanı bastırılmış ve teröristler hak ettikleri cezayı bulmuşlardır. Davutoğlu, Dersim isyanı Kerbala değil kin belasıdır. Sayın Davutoğlu haberin olsun altından kalkamayacağın konulara girmen, yabancısı olduğun alanlarda polemik yapmak çok pahalıya patlayacaktır.

        'ÇAMUR AHMET'

        Davutoğlu ilkokul çağlarında çamurlu çizmelerle bir müsamerede konuşma yaptığını bir müddet kendisine çamurlu başbakan diye isim takıldığını anlatmıştır. Bu şahsa çamurlu başbakan diyenleri uzak görüşlülüklerinden dolayı kutluyorum. Sayın Davutoğlu şunu çok iyi bil ki çocukluğunda çamurlu çizme giyip müsamere katılmak bir şey şu son günlerde önüne gelene iiftira atarak çamur Ahmet olmak başka bir şey.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ