Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Çözüm sürecinde ‘Müzakere heyeti değişsin’ talebi

        Esra YAZDIÇ DEMİR / HT GAZETE

        ÇÖZÜM sürecinde İmralı ile görüşmeleri yürüten taraflar arasındaki temas, yeni bir boyut kazandı. İmralı’ya gidiş için izin alamayan HDP heyetine, “Heyeti değiştirin, İmralı’ya gidin” mesajının iletildiği belirtildi. HDP’ye kararın gerekçesi olarak, “Mevcut heyet sürece katkı sunmuyor” denildi.

        Edinilen bilgiye göre; hükümet, “Sürece katkı sunmuyorlar” gerekçesiyle, İmralı’ya giden HDP grup başkanvekilleri Pervin Buldan, İdris Baluken ile HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’den oluşan heyetin yerine yeni isimlerin belirlenmesini istedi.

        AKİLLER YOLDA

        Bu talepten rahatsız olan HDP’liler bugün Meclis’te basın toplantısı düzenleme kararı aldı. Hükümet, çözüm sürecinin bundan sonra nasıl devam ettirileceği yönündeki formül arıyor; mevcut heyet yerine daha farklı bir ekibin, İmralı’da görüşme trafiği yürütmesine sıcak bakıyor. HDP heyeti yerine akil insanlardan oluşan geniş kapsamlı bir heyetin İmralı’ya gitmesi, bu heyette yine siyasilerin de yer alması öngörülüyor.

        BAŞBAKANLIKTA ÇÖZÜM ZİRVESİ TOPLANDI

        HÜKÜMET ve HDP kanadından gelen açıklamaların dozunun arttığı, sürecin dondurulmasının konuşulduğu bir dönemde Çözüm Süreci Kurulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplandı. Başbakanlık Merkez Bina’daki toplantıda çözüm sürecinin geldiği aşama değerlendirildi. Toplantıya ilgili bakanlar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan katıldı. Sürece ilişkin son toplantı 15 Ekim’de yapılmıştı.

        AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları, ilçe başkanları ve üniversite temsilcileriyle birlikte Ankara’ya çıkarma yaptı. AK Parti grup toplantısına katılan gençlik kolları üyeleri toplantının ardından Başbakan Davutoğlu’yla görüştü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ