Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Pakistanlı kuryeden İmralı tutanakları çıktı!

        Bedirhan ÖZYİĞİT / HT GAZETE

        Doğubayazıt’ta sınırdan İran’a kaçak geçmeye çalışırken gözaltına alınan Pakistanlının PKK ve PJAK arasında “kuryelik” yaptığı ortaya çıktı. Kuryenin üzerinde İmralı tutanakları, Öcalan mektupları ve HPG yönetmeliği gibi dokümanlar ele geçirildi. Pakistanlı kurye “sınır ihlali”nden tutuklandı

        İRAN’a geçmeye çalışan Afganistanlı ve Pakistanlı 10 kişi yakalandı. Sınır illerindeki hareketliliği yakından takip eden Türk istihbarat birimleri, Türkiye’ye yönelik terör eylemlerini önlemek amacıyla bir süredir yoğun bir çalışma yürütüyor. Milli İstihbarat Teşkilatı, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet İstihbarat sınır boyunca yasadışı geçişleri önlemek amacıyla 24 saat görev yapıyor. Türkiye tarafından sınırı geçerek İran’a gitmek isteyen 10 şüpheli de, Gürbulak Sınır Kapısı bölgesinde bu çalışmalar kapsamında ele geçirildi.

        ‘GİZLİ DOKÜMAN’

        Karakola götürülen 10 kişinin Afganistan ve Pakistan vatandaşları olduğu belirlendi. Yapılan inceleme ile gözaltındaki Pakistanlılardan birinin PKK ve PJAK arasında “kuryelik” yaptığı ortaya çıktı. Pakistanlı kuryenin üst araması sırasında “Abdullah Öcalan’ın KCK Yürütme Konseyi ve parti yetkililerine Mart, Nisan ve Haziran 2014 aylarında yazdığı mektuplar”, “HPG yönetmeliği”, “Öcalan’ın İmralı görüşmelerine ait metinler ve eğitim notları”- nın çıktığı belirtildi. Kurye Pakistanlının beraberindeki “gizli” dokümanı İran’daki PJAK yapılanmasına götüreceği bilgisine ulaşıldı. Diğer şüpheliler ise haklarındaki incelemeler devam ederken, İran’a geçmek istediklerini anlattılar.

        1 KİŞİ TUTUKLANDI

        Güvenlik birimleri; şüphelilerin hangi tarihte Türkiye’ye giriş yaptığını, ne kadar süredir ülkede bulunduklarını, nerelere gittiklerini ve kimlerle görüştüklerini araştırıyor. Yaşanan bu gelişmeler kapsamında Pakistanlı kurye ile bağlantılı olduğu tespit edilen bir kişi Doğubayazıt’ta gözaltına alındı. Pakistanlı kurye sınır ihlalinden tutuklandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ