Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Hâkimden birbirini yaralayan çifte 3’er bin TL para cezası Birbirinden şikayetçi olan karı-kocaya şok!

        Neşet KARADAĞ/HABERTÜRK

        Hataylı olan T.Y. ve eşi A.Y., 2 yıl önce bayram ziyareti için İstanbul’dan memleketleri Hatay’a gitti. İddiaya göre, dönüş sırasında anne Ş.Y., oğlu T.Y.’ye, “Bu kadından erken boşan, bu işi uzatma” dedi. Bu sözü duyan A.Y., İstanbul’a dönmek için Adana Havalimanı’na giderken otomobilde kocasıyla tartışmaya başladı. Çıkan kavgada çift birbirini yaraladı. Havalimanı girişinde otomobil kırmızı ışıkta durunca kadın araçtan inip polise sığındı.

        ‘BOĞAZIMI SIKIP ÖLDÜRMEYE KALKTI’

        Çiftin birbirinden şikâyetçi olması üzerine Adana Asliye Ceza Mahkemesi’nde ‘basit yaralama’ suçundan dava açıldı. 2 yıl süren davada A.Y., kavgadan sonra kocasıyla ayrı yaşamaya başladıklarını ve boşanma davalarının sürdüğünü söyledi. A.Y., “Eşim ayakkabılarımı yola fırlattı. Boğazımı sıkarak öldürmeye çalıştı. Kendimi korumak için itekledim. Kendisine vurmadım” dedi. A.Y., eşine zarar vermediğini belirtip, “Kendi kendine vurarak zarar verip fotoğrafını çekiyordu. Bunları benim yaptığımı söyleyeceğini belirtti. Ben kendisine asla zarar vermedim” diye konuştu. T.Y.’yse eşinin tırnaklarıyla yüzünü çizdiğini ve sağ elinin baş parmağını burktuğunu iddia etti. Hâkim, karı kocayı 3’er bin TL adli para cezasına mahkûm etti. Çiftin yeniden suç işlemeyeceğine kanaat getirilerek hükmün açıklanması geri bırakıldı. 5 yıl denetim süresine de tabi tutulan çift, eğer bu süre içinde başka suç işlerse bu para cezasını ödeyecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ