Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa mersinde silahlı saldırı, oto galeri sahibi baba oğula silahlı saldırı

        Olay, 6 Kasım tarihinde Gazi Mustafa Kemal Bulvarı Mersin Otogarı yanındaki Yaman Otomotiv adlı galeride meydana geldi. Oto galericide bekçi olarak çalışan İzzettin Akın (43) ile işyeri sahibi Yasin Koçak (64) ve oğlu Harun Koçak (33) arasında tartışma çıktı. Kaybolan çöp kovası yüzünden çıktığı ileri sürülen tartışma büyüyünce, iddiaya göre üzerinde taşıdığı ruhsatsız tabancayı çıkaran bekçi İzzettin Akın baba- oğula kurşun yağdırdı. Olayda, vücutlarının çeşitli yerlerine isabet eden kurşunlarla ağır yaralanan Yasin Koçak Mersin Devlet Hastanesi'ne, Harun Koçak ise Toros Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

        HIRSIZLIKLA SUÇLAMALARINA ÖFKELENMİŞ

        Kaçan şüpheli İzzettin Akın ise, olaydan 22 gün sonra suç aleti tabanca ile birlikte yakalandı. Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltında tutulan şüpheli verdiği ilk ifadede, patronlarının kaybolan çöp kovası yüzünden kendisini 'hırsızlıkla' suçlamasına öfkelenerek olayı gerçekleştirdiğini söyledi.

        DEHŞET ANI KAMERADA

        Bu arada oto galericide meydana gelen silahlı kavganın güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. İzleyenleri dehşete düşüren kamera görüntüsünde bekçi İzzettin Akın, galeri sahibi Yasin Koçak'ın boynuna 1 el ateş ediyor. Aldığı kurşun yarası ile yere yığılan Koçak, mucize şekilde hayata tutunuyor. Ardından olaya müdahale eden patronunun oğlu Harun Koçak'a ateş açmaya başlayan bekçi, ilk kurşunla yere yıkılan gencin yanına giderek yakın mesafeden bir kaç el daha ateş ediyor. Koçak ise yerde şüpheliye tekme atarak direnmeye çalışıyor. Toplam 8 el ateş eden bekçi İzzettin Akın, daha sonra silahı ile birlikte kaçıyor.

        'KÜÇÜK KIZLARA TECAVÜZ VE ORGAN ÇALMA' AFİŞİ

        Şüpheli İzzettin Akın'ın arandığı dönemde, bazı kişilerin kendisiyle ilgili olarak 'Küçük kızlara tecavüz edip, organlarını çalıyor' yazılı afiş yaptırıp, bölgedeki okul çevrelerine yapıştırdığı ortaya çıktı. Bu nedenle civardaki öğrenci velileri tedirgin olurken, emniyet yetkilileri bunun asılsız olduğunu, şüphelinin sadece silahla yaralama suçundan arandığını bildirdi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ