Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Davutoğlu'ndan talimat: Kimse el öptürmeyecek Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan önemli açıklamalar Başbakan'dan kritik talimat Başbakan Erzurum'da konuştu

        HABERTURK.COM

        Başbakan Davutoğlu, "El öpme polemik haline geldi . Devlet Bahçeli’ye sesleniyorum. Herhalde devlet diye kendini kastediyor. Nasıl vatandaşlara el öptürdüğünü biliyoruz. Devlet erkanına söylüyorum, talimat olarak söylüyorum. Hiçbir devlet memuru vatandaşa el öptürmeyecek, hiç kimse el öptürmeyecek" dedi.

        İşte Davutoğlu'nun konuşmasından önemli satır başları;

        “SÖZÜMÜZÜ DİNLEDİ TUNCELİ’YE GİTTİ”

        Türkiye’nin her bir köşesine ziyaretlerde bulundum. Türkiye’nin her yerini dolaşıyorum. Bahçeli bizi ihanetle suçladı. 'Gidin söylediklerinizi orada söyleyin’ dedik. Sözümüzü dinledi gitti. Sözümüzü dinledikleri için teşekkür ediyorum. Ama valiliğin önünde konuştu. Tek Tuncelili ile konuştu mu?, esnafı, cemevini ziyaret etti mi? Biz Ak Parti kadroları olarak Türkiye’nin her yerinde varız. Biz de Tunceli’ye gittik. Ayrım yapmadan herkesi bağrımıza bastık. Cemevinde misafir edildik.

        “ÇAĞRIDA BULUNUYORUM”

        Kendi partililerine hitap etti. Çağrıda bulunuyorum. Hakkari’de de, Van’da da, Bingöl’de de, Bitlis’te de bekliyoruz. Sayın Bahçeli’ye gel diyeceğim. Bu meselenin üzerine gitmeyebilirdim. Ama Ankara’da oturarak gece gündüz çalışan Ak Parti kadrolarına kimse ihanetle suçlayamaz. Bir de slogan sarf etti. Sayın Bahçeli katı yüreklerle gönüller kazanılmaz. Gönlünü bu vatanın evlatlarının bir kısmına kapatmış olanlar gönülleriyle hiçbir şey kazanamazlar.

        “TALİMAT VERİYORUM”

        Devlet el öpmez diyor. Devlet el öptürmez, diz çöktürmez, devlet milletin huzurunda gerekirse diz çöker, ders alır. El öpme polemik haline geldi .Devlet Bahçeli’ye sesleniyorum. Herhalde devlet diye kendini kastediyor. Nasıl vatandaşlara el öptürdüğünü biliyoruz. Devlet erkanına söylüyorum talimat olarak söylüyorum hiçbir devlet memuru vatandaşa el öptürmeyecek.

        “BENİ HAYRETLER İÇİNDE BIRAKIYOR”

        O devlet diye zihninde bir şey tasavvur ediyor. Yukarıda hakim olan, ferman veren ve Ankara’da oturup Türkiye’ye çeki düzen vermeye çalışan devlet anlayışı. Bahçeli’nin yanıldığı husus şu o tek parti dönemine sahip çıkıyor. Beni hayretler içinde bırakıyor. Erzurum’a gelsin yaşı yetenlere sorsun. Tek parti dönemi nasıldı diye. Birisi aziz devlete sahip çıkarak millete zulüm etmişse karşısında kaya gibi dururuz. Vaktinde hata yapılmıştır, zulüm edilmiştir. Rahmetli Türkeş ve arkadaşlarına zulüm edilmiştir. Dersim olaylarında Seyit Rıza’ya zulüm edilmiştir. 28 Şubat’ta üniversite kapısında bekleyen başörtülü kızlarımıza zulüm edilmiştir. Buna sessiz mi kalacağız Bahçeli? Bundan sonra eski Türkiye anlayışı bitmiştir.

        “CHP’DEN İZİN ALARAK TUNCELİ’YE GİTTİ"

        Sayın Bahçeli Tunceli’ye gideceğim dediğinde ilk destek Hz. Peygamber’e hakaret eden CHP’li vekilden geldi. CHP ile işbirliği halinde oraya gitti. Kılıçdaroğlu nasıl BDP’den izin alarak Hakkari’ye gitmişti. Şimdi de MHP lideri CHP’den izin alarak gitti ama al bayrağı dalgalandıramadı. Sayın Bahçeli tek partili dönemi savunmasın savunursan diğer yerlere gidemez. MHP bu tutumu alırken sayın Kılıçdaroğlu ‘Biz devletyi iyi biliriz’ dedi. Doğru memur zihniyetini kafasından çıkaramadı, lider olamadı. Gezi olaylarında dünyayı ayağa kaldırmaya çalışanlar şimdi Yalova’da, Yalova Belediye Başkanı karşısında sessiz kaldılar. Kılıçaroğlu’ndan bir ses duydunuz mu? Korkar konuşamaz. Konuşursam partiden bir vekil istifa eder diye düşünür.

        “KILIÇDAROĞLU ZAHMET ETME”

        Kılıçdaroğlu devleti bildiğini iddia ederken, devleti idare ederiz dedi. Aman Kılıçdaroğlu aman CHP’nin belediye tecrübesini millete hatırlatma. İstanbul’da sokakların çöp dağlarına döndüğünü iyi bilirler. Zahmet etmeyin. Kendisi oy vermek için sandığın yerini bulamadı, İstanbul’un ilçelerini karıştırdı.Kılıçdaroğlu önce tarih ve coğrafya çalışın belki o zaman halkın anlayacağı dili keşfedersiniz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ