Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bartın'da zehirli ayakkkabı paniği başladı, çinden ithal edilen ayakkabılar zehirli çıktı

        ÇİN’den ithal edilen ve zehirli madde içerdiği için imha edilmesi gerekirken piyasaya sürüldüğü anlaşılan 33 bin çift ayakkabının yarattığı tedirginlik, bu defa Bartın’da kendini gösterdi. Amasra İlçesi’nde minibüs şoförü olarak çalışan 41 yaşındaki Erdem Yalçın, 10 gün önce mağazadan ve aynı mağazanın internet sitesinden satın aldığı iki çift ayakkabıyı, televizyonda fotoğrafını gördüğü zehirli ayakkabılara benzetince iade etti.

        KÜÇÜK KIZI ARKADAŞLARI UYARMIŞ

        Erdem Yalçın, 15 gün önce 5 aylık hamile eşi ve 10 yaşındaki kızına, bir mağazadan ve mağazanın internet sitesinden birer çift bot aldı. Ancak ayakkabıların televizyonda fotoğrafını gördüğü zehirli ayakkabılarla aynı olduğunu fark edince hemen mağazaya koştu. Ayakkabıları iade edip parasını geri alan Yalçın, yeni botlarını giyip okula giden kızının arkadaşları tarafından uyarıldığını ve bu sayede olayı fark ettiklerini söyledi.

        ‘AİLEME BİR ŞEY OLURSA PEŞLERİNİ BIRAKMAM’

        Yalçın, “Arkadaşları kızıma, ‘Senin ayakkabılar televizyondaki zehirli ayakkabılara benziyor’ demiş. Baktım markasına, dikişine, etiketine kadar bire bir aynısı. Mağazadaki görevliler de bu ayakkabıları topladıklarını söyledi, ama bizi daha önce uyarmaları gerekirdi. Kızım ayakkabıları 7-8 gün giydi. Çok korkuyoruz. Eğer hamile eşime ve kızıma bir şey olursa bunun peşini bırakmayacağım” diye konuştu.

        İSTANBUL, DÜZCE, BOLU, BARTIN, ZONGULDAK!

        Ayakkabıları yaklaşık 1 ay önce satmaya başladıklarını belirten mağaza yetkilileri ise müşterilerin şüphesi üzerine toplama kararı aldıklarını, ayrıca İstanbul, Düzce, Bolu, Bartın, Zonguldak’taki 15 şubelerinde satışa çıkarılan ürünlerin toptancı firmaya iade edildiğini açıkladı. Söz konusu botlardan Bartın’da 11 çift satıldığı öğrenildi.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ