Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Anayasa Kızını öldürdüğü iddia edilen anneye müebbet hapis Biberona ilaç koyarak kızını öldürdü

        Hayati ARIGAN / HABERTÜRK

        Eşiyle yaşadığı sorunlar nedeniyle bir otel odasında 4 yaşındaki kızının sütüne ilaç katarak öldürdüğü öne sürülen resim öğretmeni anne, müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Son sözü sorulan anne "Hep o günü yaşıyorum, Şu an ayaktaysam suçsuzluğumu ispatlamak uğruna sürdürdüğüm mücadele için ayaktayım. İhmal nedeniyle verilen müebbet hapse bir şey demem ama kasten öldürmek suçundan verilecek cezayı reddediyorum. Beratimi istiyorum" dedi.

        Resim öğretmeni 35 yaşındaki Nur Şahin, eşi Ayhan Şahin'den Almanya'ya işçi olarak gidebilmesi için anlaşmalı olarak boşandı. Ancak çift arasında sorunlar başladı. Olay günü anne, 4 yaşındaki Tanya Su Yılmaz'ı babaannesinden alıp, Sultanahmet'teki lüks bir otele götürdü. Burada tuttuğu odada 5 ayrı ilaç karıştırdığı biberondaki sütü kızına içirdi. Kızının ölümünden sonra bir intihar mektubu yazıp, üçüncü kattaki odanın penceresinden atladı. Otel çalışanları tarafından yaralı olarak bulunan kadın tedavisinin ardından tutuklandı. İstanbul 21.Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün görülen karar duruşmasında tutuklu sanık Nur Şahin ile taraf avukatları hazır bulundu. Nur Şahin'in avukatı Coşkun Tavukçu, bebeğin kanında toksit maddeye rastlanmadığını, bu nedenle ölüm olayının zehirlenme sonucu değil kusmuğunda boğulma şeklinde olduğunu savundu.

        2.5 YILDIR HERGÜN ÖLÜYORUM

        Son sözü sorulan anne Nur Şahin ise "2.5 yılı o günü yaşayarak geçirdim. Hiç kimse benim kadar acı yaşamamaktadır. Tek varlığım kızımın öldüğünü anlayınca intihar etmeye karar verdim. İntihar mektubunu hangi duygularla yazdığımı hatırlamıyorum" dedi.

        EŞİM ACI ÇEKSİN DİYE İNTİHAR MEKTUBU YAZDIM

        Kızını kendisinin öldürmediğini belirten anne Şahin,şunları söyledi:

        "Yaşananların tamamının eşim Ayhan'ın suçu olduğunu düşündüğüm için acı çekmesini istedim ve intihar mektubunu yazdım. İntihara kalkıştım, daha sonra tekrar intihar etmek istedim. Bu suçun üzerime yapışık kalmaması için yaşamamam gerektiğini düşündüm. Allah ölmemi istemedi. Ben şu an ayaktaysam suçsuzluğumu ispatlamak uğruna sürdürdüğüm mücadele için ayaktayım. İhmal nedeniyle verilen müebbet hapse bir şey demem ama kasten öldürmek suçundan verilecek cezayı reddediyorum. Beratimi istiyorum."

        MAHKEME SUÇLU BULDU

        Mahkeme, Nur Şahin'i öz çocuğu Tanya Su Yılmaz'ı kasten öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. İyi hal durumundan cezayı müebbet hapis cezasına indiren mahkeme, başka bir indirem uygulamadı. Olaylardan eşini sorumlu tutan Nur Şahin'e, mahkeme başkanı, "Eşini öldürseydin haksız tahrik indirimi uygulardık ancak burada kızın söz konusu. O yüzden başka bir indirim de bulunmadık" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ