Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan: Nobel kararları objektif değil Erdoğan: Burası Tayyip Erdoğan'ın sarayı değil

        Cumhurbaşkanlığı Sarayı eleştirilerine cevap veren Erdoğan, "Türkiye Cumhuriyeti nereden yönetiliyor denildiğinde burası cevap verecektir. Burası Tayyip Erdoğan'ın sarayı değil, burası Türk milletinin sarayıdır. Bu saray sadece Türk milletinin kendi imkanlarıyla inşa edilmiş olan bir saraydır. Bu sarayın içerisinde sadece cumhurbaşkanlığının görevlileri çalışacaktır, millet burada ağırlanacaktır." dedi.

        İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

        “KABUL EDİLEMEZ”

        “Bizde sanatçı yetişmiyor.” Hayır efendim böyle bir şeyi kabul etmek mümkün değil. Üstelik her şeye rağmen yetişiyor. Yetişiyor hem de çok sayıda yetişiyor. Şu anda uluslararası kurumları masaya yatırdığımızda hepsinin karar noktasında attığı adımların kendi inançlarının belirlediği bir ortamda sizler objektif bakışı beklemeyin.

        “NOBEL KARARLARI ASLA OBJEKTİF DEĞİL”

        Nobel, kararlarını objektif mi veriyor? Asla. bunları bizzat gördük, görüyoruz ve yaşıyoruz. Uluslararası kurumlar, Birleşmiş Milletler, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, kararlarını objektif mi veriyor? Asla. Yine söylüyorum, dünya 5'ten büyüktür.

        “LAFI BIRAK”

        5 ülke sadece Hıristiyanlardan oluşuyor. Aralarında Müslüman yok. Suriye’de 300 bin, 500 bin kişi öldü, umurlarında mı? Türkiye, 1 milyon 600 bin insanı kabullenmiş. Ya o lafı bırak, 'Türkiye’ye ne kadar destek verdin'. Afrika’nın elmaslarını, altınlarını araştırıyorlar. Başka yaptıkları bir şey yok. Eğer meseleye ideoloji gözlüğüne bakıyorsanız, belki göremezsiniz. İdeolojik saplantılardan kurtulabilseler, bu toprağın insanı gibi bakabilseler cevheri görebilecekler.

        "UMURUMUZDA DEĞİL"

        Beştepe Cumhurbaşkanlığı Sarayı için neler söylediler, söylemeye de devam edecekler. Umurumuzda değil. Biz büyük devlet olmanın gayreti içersindeyiz. İstanbul’da bir Dolmabahçe Saray’ımız var, Topkapı Saray’ımız var onunla övünüyoruz. Bizden sonra gelen nesiller 'bize ne bıraktılar' diye sorduklarında ortaya koyulan eser var mı? Ona bakın. Türkiye Cumhuriyeti nereden yönetiliyor denildiğinde burası cevap verecektir. Burası Tayyip Erdoğan'ın sarayı değil, burası Türk milletinin sarayıdır. Bu saray sadece Türk milletinin kendi imkanlarıyla inşa edilmiş olan bir saraydır. Bu sarayın içerisinde sadece cumhurbaşkanlığının görevlileri çalışacaktır, millet burada ağırlanacaktır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ