Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Mersin'de akaryakıt istasyonunda silahlı çatışma: 2 ölü 4 yaralı

        Beycan ÜÇKARDEŞ / MERSİN

        Mersin'de iddiaya göre işten çıkarıldığı akaryakıt istasyonuna gelen tanker şoförü Cengiz Yıldız, iş yeri sahibi dahil 1'i çocuk 5 kişiyi silahla yaralayıp intihar teşebbüsünde bulundu. Hastaneye kaldırılan yaralılardan saldırgan Cengiz Yıldız ile istasyon çalışanlarından Aydın Çelik kurtarılamadı. İş yeri sahibi İbrahim Güder'in sağlık durumunun ağır olduğu belirtildi.

        Olay, merkez Yenişehir ilçesi Eğriçam Mahallesi GMK Bulvarı üzerinde faaliyet gösteren bir akaryakıt istasyonunda meydana geldi. İddiaya göre işten çıkarıldığı bildirilen tanker şoförü Cengiz Yıldız, petrol istasyonuna gelerek bir süre konuştuğu işyeri sahibi İbrahim Güder ile tartışmaya başladı. Tartışma büyüyerek kavgaya dönüşmesi üzerine ruhsatsız tabancasını çıkaran Yıldız, önce İbrahim Güder'e ardından da çevreye rastgele ateş açtı.

        Açılan ateş sırasında İbrahim Güder ile istasyon çalışanları Aydın Çelik, Nevzat Gümüştaş, istasyondan benzin alan müşteri Mustafa Yusufoğlu ve yoldan geçmekte olan 12 yaşındaki Mert Şahin yaralandı. Cengiz Yıldız, olay yerine polislerin gelmesi üzerine aynı silahla başına ateş ederek intihara kalkıştı.

        Yaralanan 6 kişi 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından ambulanslarla çeşitli hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan saldırgan Cengiz Yıldız ile istasyon çalışanı Aydın Çelik tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. İş yeri sahibi İbrahim Güder'in sağlık durumunun ağır olduğu belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ