Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Yasin Börü'nün katilleri ‘terör örgütü üyesi' olarak yargılanacak, kobanide ışid eylemleri

        Ahmet YUKUŞ / HABERTÜRK

        IŞİD'in Kobani'yi kuşatmasını bahane ederek Diyarbakır'da 6-8 Ekim tarihleri arasında olay çıkaran yüzü maskeli göstericeler HÜDA-PAR'a yakın dernek bünyesinde kurban eti dağıtan kişilere saldırdı. Yüzü maskeli göstericiler, Bağlar ilçesinde bir evde kıstırdıkları 17 yaşındaki Yasin Börü, Riyat Güneş, Ahmet Dadak, Hasan Gökgüz'e linç girişiminde bulunup, balkondan attıktan sonra ateşe verip araçla üzerlerinden geçerek vahşice öldürdü. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulan özel bir ekip görüntüler üzerinde yüz tanıma sistemi ve tanık ifadesiyle şüphelilerin kimliğine ulaştı. Önceki gün 21 şüpheliden 16'sını eş zamanlı operasyonla gözaltına aldı.

        Başbakan Davutoğlu: Yasin Börü ve 3 arkadaşının katilleri yakalandı Kobani eylemlerinde vahşice öldürülen 3 gencin ailesi konuştu

        "SİLAHLI TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYELİĞİ" SUÇLAMASI

        Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı 16 şüpheliden 14'ü için ek gözaltı süresi kararı aldı. Suça sürüklenen çocuklardan M.T. ile F.K., ‘Silahlı terör örgütüne üye olmak ve Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet' suçlarından nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Çocuklardan M.T. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, F.T. tutuklanarak cezaevine konuldu.

        Diyarbakır Terörle Mücadele Şubesi'nde sorguları devam eden 14 yetişkin şüpheli ise çapraz sorguya alınıyor. Olayları başlatan ve cinayetleri azmettirenlerin peşine düşen polis, zanlılara, "Sizi kim yönlendirdi?", "Kurban etti dağıtıklarını kim size bildirdi?" gibi sorular yöneltiyor. Polis şüpheli 5 kişinin yakalanmasına yönelik çalışmalarına ise devam ediyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ