Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Babalarının öldüğü yerde bulundular, sakaryada iki engelli kardeş kayboldu

        İki kardeşin babaları öldükten sonra annelerinin de bir başkasıyla evlenmesi sonucu dedeleri tarafından bakılmaya başlandığı öğrenildi.

        Sakarya'nın Akyazı ilçesinin Yeniköy Mahallesi'nde oturan ve 3 yıl önce babaları Ali Demir bir trafik kazasında ölen, anneleri de ikinci bir evlilik yaptığı için mahkeme tarafından velayetleri dedeleri Yunus Demir'e verilen duyma ve konuşma engelli 10 yaşındaki Ali ile 15 yaşındaki ablası Şevval Demir dün öğlen saatlerinde kayboldu. Torunlarını bulamayan ve onların mantar toplamaya gittiklerini söyleyen dede jandarmaya haber verince arama başlatıldı. İki kardeşi bulmak için aramalara jandarma, orman muhafaza ekiplerinin yanı sıra 112 ekipleri ve Akyazılı motokroscular da motorlarıyla katıldı.

        Ekipler çocukların son görüldüğü yerlerden başlayarak Orman bölgesini tararadı. Saat 22.30 sıralarında 3 kilometre uzaklıktaki Şerefiye Mahallesi'nde bulunan özel bir su şirketine ait kullanılmayan yemekhanede bulundu. Ekipler çocukları yakındaki kahvehaneye getirdi. Daha sonra, çocukların bulunduğu yerin, 3 yıl önce babalarının trafik kazasında hayatını kaybettiği yer olduğu anlaşıldı.

        Çocukların bulunduğu haberini alan dede Yunus demir ve diğer yakınları ile ikinci evliliğini yapan anneleri Zeynep Gürses de olay yerine geldi. Anne Zeynep Gürses çocuklarını görünce baygınlık geçirip yere yığılırken anneye sağlık ekipleri müdahale etti. Bu sırada çocukların dede Yunus Demir, anne Zeynep Gürses'e, ikinci evliliğini yaptıktan sonra çocuklarını hiç arayıp sormaması nedeniyle tepki gösterdi. Yunus Demir ile Anne Gürses'in yakınları bir birlerine saldırdı. Kavga, Jandarma ve köylülerin araya girmesiyle önlendi. Anne ve çocukları Ambulansa bindirerek Akyazı Devlet Hastanesi'ne sevkedildi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ