Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Şanlıurfa'da 1 asker intihar etti, 2 asker şehit oldu Genelkurmay'dan şehit açıklamsı

        Suriye sınırında nöbet tutan 3 askerin şehit edilmesiyle ilgili gerçek ortaya çıktı. Genelkumay Başkanlığı bir askerin cinnet geçirdiğini ve iki askeri şehit ettiğini açıkladı.

        Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Olay terör saldırısı değil, bir asker cinnet geçirdi, 2 arkadaşını şehit etti, savcılık inceleme başlattı" denildi.

        3 askerin cenazeleri Ceylanpınar Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

        Başbakan Davutoğlu olaya ilişkin yaptığı açıklamada, "Sayın Genelkurmay Başkanımızla Malezya'dan görüştük. Kara Kuvvetleri Komutanımızla görüştük. Olay aydınlanmış görünüyor. Maalesef 3 askerimiz şehit oldu. Eldeki bütün bulgular, bu askerlerimizden birinin yaptığı bir telefon görüşmesi sonrasında, mesajlaşma sırasında yaşadığı psikolojik bir gerilim sebebiyle, ortaya çıkan bir tablo. Herhangi bir saldırı, terör ya da sınır ötesi bir saldırı şu anki verilere göre söz konusu değil. Bir cinnet hali olduğu aşikar. Her ne sebeple olursa olsun, görev esnasında hayatını kaybeden her askerimiz şehittir. Bu sebeple askerlerimize rahmet diliyorum. Ailelerine taziyelerimi iletiyorum" dedi.

        Nöbet kulübesinde askeri yetkililer inceleme yaptı.

        AA-DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ