Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Yırtık lastik ayakkabılar Meclis’te, Musa Çam chp, cumhurbaşkanı erdoğan

        TBMM’deki bütçe görüşmelerinde CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Karaman’ın Ermenek İlçesi’ndeki maden kazasında hayatını kaybeden maden işçisi Tezcan Gökçe’nin babası Recep Gökçe’nin yırtık lastik ayakkabılarını giyerek kürsüye çıktı.

        Çam, ayağından çıkarttığı lastik ayakkabıları milletvekillerine gösterdi. Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda çekilmiş bir fotoğrafını gösteren Çam, “Bunun da oğlu var. O ayakkabı kutularında da Euro’ları görüyorsunuz. Ocakları kaçak, saray kaçak, Sayın Cumhurbaşkanı’nın Urla Zeytineli’ndeki villaları kaçak” dedi. Çam daha sonra yanında getirdiği ayakkabı kutusundan çıkarttığı fotokopi Euro’ları gösterdi. AK Partililer “Seçimler geliyor. Millet tercihini yapıyor” diye seslenince Çam “Sorun seçim değil. Toplum celladına âşıksa sorun yok” yanıtını verdi.

        AK Partililer bu sözlere tepki gösterdi. Grup Başkanı Mahir Ünal “Sayın Başkan, topluma hakaret var, böyle olmaz. Burada hakaret ediyor, millete hakaret ediyor, olmaz böyle bir şey. TBMM kürsüsünde iradesi tecelli eden topluma bu şekilde hakaret edilemez. Lütfen hatip bu sözünü geri alsın” dedi. Oturumu yöneten TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu da “Lütfen sözlerinizi düzeltin Sayın Çam” dedi. Tekrar söz alan Çam ise “Ben AKP Grubu’nun genelini kast etmedim. Sadece Sayın İlhan’a (Yerlikaya) cevap verdim” dedi.

        Fevzi ÇAKIR / ANKARA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ