Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Zaman gazetesi yazarı Ahmet Şahin'e, Fetullah Gülen ile ilişkisi ve Tek Türkiye-Şefkat Tepe dizileri soruldu

        '14 Aralık operasyonu' kapsamında ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılan yazar Ahmet Şahin'e, Fetullah Gülen ile ilişkisi ve Tek Türkiye-Şefkat Tepe dizileri soruldu.

        Soruşturmayı yürüten savcılık Zaman gazetesi köşe yazarı Ahmet Şahin'e 43 soru sordu. 17 sayfalık ifade veren Şahin'e ilk olarak Fetullah Gülen ile tanışıp tanışıp tanışmadığı soruldu. Şahin bu soruya, kendisini Amerika'ya gitmeden önce Süleymaniye Cami'sinde vaaz verdiği dönemden tanıdığını söyledi.

        Tahşiye ve rahle isminden daha önce haberdar olup olmadığı sorusuna Ahmet Şahin, daha önce böyle bir yayınevinden ve böyle bir gruba mensup olan insanlardan haberdar olmadığı cevabını verdi.

        Şahin, bugüne kadar yazdığı yazılarda tahşiye ve rahle konusuyla ilgili yazıları bulunup bulunmadığı sorusuna da bu konularla ilgili yazıları bulunmadığını dile getirerek şu yanıtı verdi:

        "Hatırladığım kadarıyla 2009 Nisan ayında gazetedeki köşemde 'İslam'da irtica ve takiyye yoktur' konulu yazı yazdığımı hatırlıyorum. Bu yazının konusu da İslam dininde 'geriye dönüş' anlamı taşıyan irtica ve inançlarını gizleme takiyye kelimelerinin yerinin olmadığını belirtmektedir. Bu yazımın Fethullah Hoca'nın konuşmasında geçen tahşiye ile hiçbir ilgisi yoktur. Ancak o dönemdeki gazetede yayınlanan yazılardan faydalanmış olabilirim. Benim bu yazımın hedef gösterir hiçbir yanı yoktur. Ben zaten bu insanları da tanımıyorum. Referanslarım, Kuran, sünnet, hadis ve icmadır."

        Soruşturma kapsamında, Şahin'e Samanyolu TV'de yayınlanan dizileri takip edip etmediği, dizilerde geçen konuşmalarda "tahşiye" kelimesinin kullanıldığı ve bu konuyla ilgili kendisinin bir talimatı olup olmadığı konuları soruldu. Şahin, dizileri izlemediğini, dizide geçen konularla bir ilgisinin olmadığını ve kendisinin bu dizilerle alakalı bir talimatının da olmadığını söyledi.

        Şahin'e, Fethullah Gülen'in 6 nisan 2009 yılında www.herkul.org sitesinde "İrtica Paranoyası" adlı konuşmasında 'tahşiye' ile alakalı konulardan bahsettiği, bu konuşmalarla kimleri hedef gösterdiği ve ne kastettiği gibi sorulara ise ''Bu konuşmayı dinlemedim. Ancak daha sonra bazı basın yayın organlarında yayınlanması sebebiyle haberdar olmuştum. Bu konuşmayla ilgili hiç kimse bana tavsiye ve telkinde bulunmamıştır. Yazı hayatım boyunca hiç kimseden talimat almadım" cevabını verdi.

        Savcılığın, ''Yapmış olduğumuz çalışmalarda açık kaynaklardan elde edilen ve yalanlanmayan 'Gülen ve Hidayet Karaca'nın Şefkat Tepe dizisine ilişkin yaptıkları görüşmeye ilişkin ne söylemek istersiniz'' sorusuna Şahin, böyle bir görüşmeden hiç haberinin olmadığını belirtti.

        Köşe yazılarını yazarken Fethullah Gülen, Hidayet Karaca ve Ekrem Dumanlı adlı kişilerden talimat alıp almadığı yönündeki soruya ise Şahin, kimseden bir talimat almadığını söyledi.

        ADLİYE ÖNÜNDE EYLEM

        Öte yandan, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan bir grup, ellerindeki Türk bayrakları ve dövizler ile sloganlar atarak operasyonu protesto etti.

        Gruptakilerin zaman zaman Kuran-ı Kerim ile cevşen okuduğu ve dualar ettiği görüldü. Çoğunluğunun kadın ve çocuklardan oluşan gruptakiler adliye önünde bekleyişini sürdürüyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ