Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa 14 Aralık operasyonu Mehmet Nuri Turan'ın şikayetiyle başlamış

        14 Aralık operasyonunun, daha önce terör örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle 17 ay tutuklu yargılanan dönemin Tahşiye Yayınevi’nin sahibi Mehmet Nuri Turan’ın şikâyeti üzerine başlatıldığı öğrenildi.

        Turan’ın, tutuklu iken “cezaevinden gönderdiği mektubunun işleme konulmaması” şikâyeti üzerine davet edildiği emniyette, Fethullah Gülen’den şikâyetçi olduğu kaydedildi.

        Mehmet Nuri Turan, “Emniyette iki kere ifade verdim ve müşteki olduğumu söyledim. Emniyet, savcılık adına işlem yaptı. Doğrudan Fethullah Gülen’den şikâyetçi oldum. Onun emrini yerine getirenlerin tespit edilerek yargılanmasını istedim. Mağdur olmamıza sebep olan dönemin sorumlusu herkesten şikâyetçiyim. Suç aleti olarak da 2 tane ruhsatlı silahımı aldılar. Halen silahlarım adli emanettedir. Aynı gün bilmediğimiz bir evde 2.5 adet el bombası bulunmuş. Kriminal rapora göre birisi yarımmış. Onu da bizim örgüt olmamız için suç aleti olarak önümüze koydular. Fakat o bulunan bombaların üzerinde sanıklardan hiçbirinin parmak izi yoktu. Çıkan parmak izleri polislere aitti. Sonra da yok yere 17 ay hapis yattık” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ