Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Senaristler: Karanlık Kurul’un senaryosunu biz yazmadık, 14 Aralık operasyonu kapsamında gözaltına alınan sinemacılar, soruşturma dosyasına konu olan, ‘Karanlık Kurul’daki Tahşiye grubuyla ilgili senaryonun kendileri tarafından yazılmadığını, o bölümlerin

        Nihat ULUDAĞ / HT GAZETE

        İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nün, 13 ayrı ilde 40 adrese baskın yaparak gerçekleştirdiği operasyonda gözaltına alınan 29 şüpheliden 12’si serbest kaldı. Gözaltındaki Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ile 16 polisin sorgusuna devam edildi. Dumanlı ve Karaca, dün saat 06.30 sıralarında Çevik Kuvvet otobüsüyle Eyüp Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne götürülerek sağlık kontrolünden geçirildi. Dumanlı hastane girişinde, “Demokrasiden geriye dönüş yok” diyerek kameralara el salladı. Sağlık kontrolünün ardından da Dumanlı ve Karaca, sivil bir polis aracıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

        4 İSİMLE İLGİLİ EK GÖZALTI

        Polis; Dumanlı, Karaca ve eski emniyet müdürleri Tufan Ergüden ile Mutlu Ekizoğlu için ek gözaltı süresi aldı. Gözaltındaki 18 kişinin emniyetteki işlemleri sürerken, haklarında gözaltı kararı bulunan ve operasyondan bir gün önce yurtdışına çıktığı belirlenen Emniyet Müdürü Mustafa Kılıçarslan teslim oldu. Gazeteci Nuh Gönültaş ise halen yakalanamadı.

        ‘SENARYO YAZILI GELDİ’

        Gözaltındaki şüphelilerden Samanyolu TV’de yayınlanan ‘Tek Türkiye’ ve ‘Sungurlar’ dizilerinin senaristleri, soruşturma dosyasına konu olan, ‘Karanlık Kurul’daki Tahşiye grubuyla ilgili senaryonun kendileri tarafından yazılmadığını, o bölümlerin kendilerine yazılı olarak geldiğini söyledi. Bunun üzerine ifadeleri alan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Hasan Yılmaz, yönetmen ve senaristlerin de aralarında olduğu 11 dizi çalışanını tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı. Yazar Fahri Sarrafoğlu da serbest bırakıldı.

        Mehmet Doğan grubuna yönelik 2009 yılında yapılan operasyonla ilgili tüm dosyalarsa incelemeye alındı. Soruşturma dosyasında, operasyonun İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne 11 Nisan 2009’da yapılan bir ihbar mektubuyla başladığı bilgisi yer aldı. Ancak, operasyonun başlamasına neden olan ihbar mektubu bulunamadı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ