Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Bilgi'den sivil toplum projelerines destek

        Figen İYİ / HABERTURK.COM

        İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin kuruculuğunda , Açık Toplum Vakfı’nın ana desteği ve İsveç Konsolosluğu ile Friedrich - Ebert - Stiftung Derneği’nin katkılarıyla kurulan Sosyal Kuluçka Merkezi, 18 Aralık Perşembe günü İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde düzenlenen törenle açıldı. Akademi ve sivil toplum dünyasından konukların katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, merkezden yararlanacak projeler tanıtıldı.

        İstanbul Bilgi Üniversitesi öğretim görevlisi ve Bilgi Sosyal Kuluçka Merkezi Koordinatörü Yörük Kurtaran, Türkiye’de ilk kez sadece kar amacı gütmeyen sivil toplum girişimleri için bir merkez kurulduğunu vurguladı. ‘’ Sosyal Kuluçka Merkezi, sivil toplum girişimlerinin aynı mekanda projelerini ve kendi kapasitelerini geliştirmek için kurulmuş bir merkezdir’’ diyen Kurtaran, ofis alanı, finansal destek, hukuki – akademik destek, eğitim, danışmanlık gibi hizmetlerle başvuranların proje süreçlerini geliştirmelerine olanak sağlayacağını belirtti.

        Bilgi Sosyal Kuluçka Merkezi’nin ana destekçisi , Açık Toplum Vakfı Genel Sekreteri Gökçe Tüylüoğlu ise açılış konuşmasında, ‘’ Sosyal Kuluçka Merkezi, Türkiye’ de bir ilk olmanın ötesinde çok farklı bir anlam ve değer taşıyor. Bu merkezle kuruluş aşamasındaki sivil toplum girişimleri nefes alma, ayağa kalkma, güçlenme, bilgi ve deneyim kazanma şansına sahip olabilecek diye düşünüyoruz’’ dedi.

        SİVİL TOPLUM PROJELERİNE DESTEK

        Etkinlikte, Sosyal Kuluçka Merkezi’nden destek alacak projeler de tanıtıldı. Kasım ayında yapılan başvurular sonucu belirlenen 13 sivil toplum kuruluşu ve girişimi merkez bünyesinde sunulan imkanlardan 10 ay süresince yararlanacak. Kuluçka Merkezi’nin sivil toplum girişimlerinin projelerine sunduğu desteklerden bazıları şöyle: Ofis alanı, eğitimler, yetenek geliştirici atölyeler, danışmanlık, finansman, akademik ve hukuki destek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ