Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AB'ye sert eleştiri: Burası Guguk devleti mi?

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan DEİK 2014 Olağan Genel Kurulu’nda konuştu. Erdoğan, AB'nin 14 Aralık operasyonu ile ilgili yaptığı açıklamalara sert tepki gösterdi. Erdoğan,"14 Aralık tarihinde yargı önündeki iddialar ve delillerden yola çıkarak bir süreç başlattı. AB tatil gününde bunla ilgili açıklama yapıyor. Ne kadar da hassaslar. Ben bu AB'nin en büyük ülkesine PKK terör örgütünü ülkenizde besliyorsunuz diye sorduğumda aldığım cevap bir hiç, yada burası hukuk devleti dendi. Burası ne Guguk devleti mi?" dedi.

        İŞTE ERDOĞAN'IN KONUŞMASINDAN SATIR BAŞLARI

        "BOYUN EĞSEYDİK BUGÜNLERE GELEMEZDİK"

        Biz bugünlere kolay ulaşmadık. 2012'den bu günlere gelen süreç dikensiz bir gül bahçesi değildi. Darbe senaryoları hazırlandı. Şahsıma tehdit ve suikast girişmleri oldu. Geçen yıl 17-25 Aralık olaylarını yaşadık. Eğer geçen yıl bu zamanlar boyun eğseydik, bugünlere gelemezdik. Darbe girişimlerinden o kadar eminlerki iddianameye Dönemin başbakanı ifadesini kullandılar.Dönemin Başbakanı diyenler, dönemin haşhaşi örgütü oldular. Merhum Menderes'e... Devran aynı. Sabık başbakan diyenleri hiç kimse hatırlamıyor. Aynı. Hatırlayanlar da hayırla yad etmiyorlar. Bizim için dönemin Başbakanı diyen dönemin haşhaşi örgütünü de inşallah kısa süre zarfında hiç kimse hatırlamayacak, hatırlayan da hayırla yad etmeyecek

        "BURASI GUGUK DEVLETİ Mİ?"

        14 Aralık tarihinde yargı önündeki iddialar ve delillerden yola çıkarak bir süreç başlattı. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı olarak süreci yakından izliyorum. Her şey yasalara ve usulüne uygun şekilde cereyan ediyor. Yargının ve emniyetin geçmişte yaptığı hatalar tekerrür etmiyor, hiç kimse süreç tamamlanmadan linç edilmiyor, medya yoluyla algı operasyonları yapılmıyor. Kim ne derse desin gerçekten şu anda dikkatli ve temiz bir süreç ilerliyor.Ancak malum çevreler basın susturuluyor diye bir kampanya başlattı. AB tatil gününde bunla ilgili açıklama yapıyor. Ne kadar da hassaslar. Ben bu AB'nin en büyük ülkesine PKK terör örgütünü ülkenizde besliyorsunuz diye sorduğumda aldığım cevap bir hiç, yada burası hukuk devleti dendi. Burası ne Guguk devleti mi?

        "HANGİ ADALETTEN BAHSEDİYORSUNUZ?"

        Bize akıl verenler, Sabancı Holding’in binasında merhum Sabancı’yı katleden terörist fellik fellik dolaşıyor. Yakalanıyor bir kapıdan girip diğerinden çıkıyor. Söylediğimizde elli dereden su getiriyorlar, neden teslim etmiyorsunuz? Siz hangi adaletten bahsediyorsunuz? Yapılanlar hoşlarına gitmiyor olabilir. Umut bağladığınız maşaların maskesi düşüyor olabilir. Türkiye’nin adaletine ve kararlarına saygı göstereceksiniz. Neymiş? Gözaltına alınan gazeteciymiş. Gazeteci suç işlemez mi? İngiltere’de 50 gazeteci sorguya çekilirken neden çıkıp da basın susturuluyor demediniz? İsrail bu sene 16 gazeteci katledildi. AB neden sesini çıkarmadı.

        "MASKE OLARAK KULLANIYORLAR"

        Örgüt üyelerine gazeteci diyerek sahip çıkacaksın ama başka ülkelerde olanı görmeyeceksin. Sınır tanımayan gazeteciler bir rapor yayınlamış. Türkiye baş köşeye yerleştirilmiş. Merak ettim bir baktım. Raporun bir yerinde bile İsrail’in adı geçmiyor ama hakkını yemeyelim Filistin’in adı geçiyor. Türkiye'de polis katiline gazeteci diye sahip çıkacaksın ama AB'de olanları görmeyeceksin. Kimse kusura bakmasın. Gazeteciliği maske olarak kullanıyorlar.

        "TÜRKİYE AZARLANACAK ÜLKE DEĞİL"

        Türkiye, AB'nin önünde kapı kulu değildir. Türkiye, bırakın boynunu eğmeyi, bırakın geri adım atmayı, asla ve asla azarlanacak, kendisine gündem belirlenecek, istikamet çizilecek bir ülke değildir. Biz ne itibarımızdan ne gücümüzden ne de büyümemizden bir şey kaybederiz. Hiç merak etmeyin.

        "HASAN SABAHLAR HİÇBİR ZAMAN BİTMEZ"

        Unutmayın maşalar her zaman olacak, tuzaklar her zaman olacak. Dün din alimi maskesiyle vatanına ihanet edenler, yarın başka bir maske ile ülkelerinin karşısına çıkacaklar. Unutmayın Hasan Sabbahlar hiçbir zaman bitmez. Bunlar her zaman olacaktır. Onların bir tuzağı varsa Allah'ın da bir tuzağı var. Onların bir hesabı varsa milletin de bir hesabı var. İşte gün geldi, hesap döndü, ihanet hesabı yapanlar, millete hesap vermeye başladı

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ