Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Taksim'de operasyon Öğrencilerin gittiği bir kafeteryada şifreli uyuşturucu satışı Öğrencilere 'açık çay', 'sütlü kahve' şifreleriyle uyuşturucu servisi

        Nihat ULUDAĞ/ HABERTÜRK

        Taksim'de gerçekleştirilen operasyonda ise okul öğrencilerinin gittiği bir kafeteryada uyuşturucuların 'açık çay', 'sütlü kahve' gibi şifrelerle satış yapıldığı belirlendi. İşletme sahibi ve 2 garson tutuklandı.

        İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'de 11 Aralık günü işbaşı yapan Narkotim polisleri göreve hızlı başladı. 39 ayrı ilçede okul önleri ve çevresinde görev yapan Narkotim ekipleri, Taksim'de öğrencilerin gittiği bir kafeteryada şifreli uyuşturucu satışı yapıldığını belirledi. Müşteri kılığında buraya giden polisler, öğrencilerin, 'açık çay' şifresine karşılık 'bonzai', 'sütlü kahve' şifresine karşılık da garsonların esrar servisi yaptığını belirledi. Hemen harekete geçen polis, kafeterya sahibi Y.M. (22) ile garsonlar B.C. (26) ve Z.A.'yı(28) gözaltına alındı. İşyeri sahibi ve garsonlar tutuklandı.

        ÖĞRENCİYE UYUŞTURUCU SATIŞI YAPTIRMIŞLAR

        Esenler'de bulunan bir ortaöğretim okulunda, bir öğrencinin uyuşturucu satışı yaptığı ihbarı üzerine de yapılan aramalarda üzerinden bonzai çıkan bir ortaöğretim öğrencisi, bunu bir üst sınıftaki öğrenciden aldığını söyledi. Söz konusu öğrenci ise Bonzai'yi kendisine okul yakınında bulunan parktaki kişilerin sattığını anlattı. Park ve çevresinde yapılan operasyonlarda 7 kişilik uyuşturucu çetesi yakalandı. Çete lideri A.U.(22) ve adamı H.Y. (21) tutuklandı.

        ARKADAŞLIK KURDUĞU ÖĞRENCİLERE UYUŞTURUCU SATIŞI YAPMIŞ

        Esenler'de bir lisede yapılan çalışmalarda ise S.K. (21) adlı bir torbacının, öğrencilerle arkadaşlık kurup, uyuşturucu satışı yaptığı belirlendi. Narkotim polisleri, S.K.'yı suçüstü yakaladı. S.K. da tutuklandı.

        NARKOTİM, 2 CİNAYET, BİR İNTİHARI AYDINLATTI

        Narkotim polisleri, Fatih'e öldürülen Abdurrahman Yeşildağ'ın katil zanlısı N.B.'yi de gözaltına aldı. Cinayetin uyuşturucu satışı nedeniyle gerçekleştiği belirlendi. Beyoğlu Dolapdere'de yapılan başka bir operasyonda ise, cinayet, uyuşturucu satışı gibi suçlardan hakkında 29 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan Serkan Özgörür yakalandı. Beyoğlu Sururi Mahallesi'nde bulunan eski bir metruk binaya sürekli sırt çantalı kişilerin girip çıktığı ihbarı üzerine polis, bu binaya baskın düzenledi. Yapılan operasyonda, bina içerisinde 10 gün önce intihar eden bir kişi bulundu. Polis binaya girip çıkan 2 kaçak göçmen Afganı gözaltına aldı.

        NARKOTİM POLİSİNİN 11 GÜNLÜK ÇALIŞMA RAPORU

        Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla 11 Aralık günü Ankara'da düzenlenen törenle hizmete başlayan İstanbul Narkotim Polisleri'nin, 11 günlük raporu ise şöyle:

        55 uyuşturucu olayına müdahale edildi, 106 içici gözaltına alındı, okul önlerinde uyuşturucu satan 97 torbacı gözaltına alındı, 45 torbacı tutuklandı. Operasyonlarda öğrencilere satılmak üzere hazırlanan, 677 gram bonzai, 6 kilo 352 gram esrar, 4 bin 84 adet sentetik uyuşturucu extacy, 101 adet kaptagon, 199 gram kokain, 1 kilo 902 gram eroin, 441 gram hint keneviri, 44 bin 555 TL uyuşturucu parası, 340 dolar, 7 bin 10 Euro, 11 adet tabanca, 2 adet av tüfeği, 2 adet kuru sıkı tabanca ve çok sayıda uyuşturucu malzemesi ele geçirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ