Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Savcılık Şişli kriziyle ilgili terör soruşturması başlattı

        HT GAZETE

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Şişli Belediyesi’nde Başkan Hayri İnönü ile bir süre önce başkan yardımcılığı görevinden istifa eden Emir Sarıgül arasında yaşanan ve tehdit iddialarının da dile getirildiği tartışmayla ilgili soruşturma başlattı. Soruşturma, Şişli Belediye Başkanı İnönü’nün eşi Nazlı İnönü’nün bir gazeteye verdiği röportajda eski Başkan Mustafa Sarıgül’ün kendilerini ölümle tehdit ettiğini anlatması üzerine başlatıldı.

        Soruşturma kapsamında CHP’li Belediye Başkanı İnönü ve eşi savcılık tarafından “mağdur” sıfatıyla ifadeye çağrıldı. Çift, salı günü Çağlayan Adliyesi’nde ifade verdi. Nazlı İnönü’nün savcıya verdiği ifadede; Mustafa Sarıgül tarafından ölümle tehdit edildikleri iddiasını tekrarladığı öğrenildi. Başkan İnönü’nün ise belediyedeki gerilim ve olaylara ilişkin bilgileri savcılığa aktardığı kaydedildi.

        GÖRÜNTÜ İNCELEMEDE

        Savcılık ifadelerin ardından soruşturmayı derinleştirmeye karar verdi. Bu kapsamda belediye binasında saldırıya uğrayan İnönü’nün danışmanı Boysan Yakar’ın da ifadesi alınacak. Güvenlik kameralarına da yansıyan olayda görüntülerden belirlenecek kişiler de ifadeye çağrılacak. Savcılık ilerleyen safhalarda eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile bir süre önce başkan yardımcılığı görevinden istifa eden Emir Sarıgül’ün de ifadesine başvuracak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ